Blog
Recepten Met Paddo's En Truffels
5 min

5 Lekkere Recepten Met Paddo's En Truffels

5 min

Bij Zamnesia zijn we dol op paddo's en truffels. Ze zijn aards, zacht en zelfs wat pittig. We begrijpen echter best dat niet iedereen smult van deze schimmel. Hier zijn daarom 5 heerlijke recepten om de smaak ervan te verdoezelen.

Er zijn niet veel psychonauten die de smaak van paddo's lekker vinden. Maar laat dit je niet weerhouden van een avontuur met magic mushrooms of truffels. De smaak is namelijk te verdoezelen met deze verrukkelijke recepten.

De Smaak Van Paddo's

Zeker, met paddo's of truffels ligt een ongelooflijke psychedelische ervaring binnen handbereik. Maar we kunnen best zonder de smaak! Volgens sommige gebruikers hebben magic mushrooms een aardse, metaalachtige smaak, alsof je een eetlepel aarde verorbert. Getver! Anderen vergelijken het met het knabbelen aan boomschors of oude popcorn. De taaie consistentie maakt het er ook niet beter op...

De smaak van paddo's valt hiermee ergens tussen "jakkes" en "ronduit verschrikkelijk" in. Om niet te hoeven walgen van magic mushrooms, kun je de smaak dan ook het best maskeren. Sommigen vermalen ze bijvoorbeeld tot poeder en gooien dit in sinaasappelsap. Een hete saus is ook een idee. Zoek je echter betere (en lekkerdere) manieren om shrooms te gebruiken? Verwerk ze dan in ongelooflijke recepten!

5 Smakelijke Recepten Met Magic Mushrooms En Truffels

Zo, je weet nu hoe je je voorbereidt op een veilige trip. Laten we nu de vieze smaak eens aanpakken met 5 verrukkelijke recepten!

Belangrijk: psilocybine breekt af bij hogere temperaturen. Dit maakt je paddo's mogelijk minder krachtig. Bij het koken met shrooms, is het daarom beter ze pas toe te voegen als het gerecht is afgekoeld. Op deze manier ervaar je het effect van je paddo's in volle glorie.

Paddochocolade

Paddochocolade

De Azteken genoten al van “xocolatl” (chocolade) en het inspirerende effect ervan. Dit vanwege de stimulerende verbinding theobromine, wat letterlijk "voedsel van de goden" betekent. Met ons simpele recept voor paddochocolade, verander je je paddo's in een goddelijk, verkwikkend tussendoortje!

Ingrediënten

  • Gedroogde paddo's of truffels
  • Een aantal repen chocolade (bij voorkeur puur)
  • Grote steelpan
  • Glazen schaal
  • Scherp mes
  • Chocoladevormen (of een bakplaat met anti-aanbaklaag)

Gerelateerd artikel

Hoe Maak Je Magic Mushroom-Chocolade?

Werkwijze

  1. Verzeker allereerst dat je paddo's of truffels volledig droog zijn.

  2. Snijd met een scherp mes je shrooms in kleine stukjes.

  3. Breek de chocolade in stukken en doe deze in de glazen schaal.

  4. Zet de schaal met chocolade in een steelpan met water.

  5. Zet de steelpan met de schaal op het fornuis. Breng het water aan de kook. Roer de chocolade tot deze smelt.

  6. Haal de pan van het fornuis en laat de gesmolten chocolade enkele minuten afkoelen.

  7. Voeg je gesneden paddo's toe aan de vloeibare chocolade.

  8. Roer om de paddo's gelijkmatig te verdelen.

  9. Giet de chocolade/paddomix in de chocoladevormen.

  10. Laat de chocolade afkoelen in de koelkast.

Wil je je chocolaatjes lang bewaren? Verpak ze dan in folie. Zo zijn ze bijna eindeloos te bewaren op een koele, donkere plaats.

Truffelpesto

Truffelpesto

Deze zalige pesto heeft een sterke smaak. Dit is ideaal om de minder prettige smaak van paddo's te maskeren. Gebruik deze pesto bijvoorbeeld als dip met geroosterd pitabrood en/of worteltjes.

Ingrediënten

  • Truffels of paddo's (vers is het beste, maar gedroogd werkt ook)
  • Blender
  • Verse kruiden naar smaak (peterselie, basilicum, koriander, etc.)
  • 90g parmezaanse kaas (vegan-versie: vervang door voedingsgist)
  • 60g fijngehakte walnoten of pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook
  • 120ml extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • Pitabroodjes, worteltjes, tortillachips, etc. voor het dippen
  • Roze Himalayazout (of gewoon zout) naar smaak
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak

Werkwijze

  1. Doe alle ingrediënten in de blender. Vermaal deze tot je een grove massa hebt.

  2. Klaar is kees! Doe het mengsel in kleine schaaltjes, zodat je gemakkelijk kunt dippen. Geniet ervan!

Dit recept is doodeenvoudig. Daarnaast gebruik je geen hitte. Er gaat dus niets verloren van de psilocybine in je paddo's. Zo geniet je van shrooms met maximale kracht.

Truffelthee

Truffelthee

Dit recept is ongelooflijk simpel en je kunt zowel droge als verse paddo's gebruiken. Als je verse gebruikt, verhoog dan de dosis dienovereenkomstig. Laat de thee ook 5 minuten langer trekken.

Ingrediënten

  • Gedroogde paddo's of truffels
  • Steelpan
  • Fijnmazige zeef
  • Theezakje (voor smaak, optioneel)
  • Suiker of honing (optioneel)

Gerelateerd artikel

Hoe Maak Je Thee Van Paddo's / Truffels?

Werkwijze

  1. Vermaal je paddo's tot een fijn poeder. Zet dit opzij.

  2. Zet een kleine steelpan met ongeveer 250ml water op het fornuis op gemiddeld hoog vuur. Wacht tot het water suddert.

  3. Haal de steelpan van de hittebron.

  4. Voeg de vermalen paddo's toe aan het water en laat het brouwsel 5-10 minuten trekken.

  5. Zeef het mengsel. Je kunt de thee vervolgens drinken.

  6. Voor een betere smaak, kun je ook een theezakje laten trekken. Voeg naar smaak suiker of honing toe.

De thee is enkele dagen in de koelkast te bewaren.

Magic Truffelsalade

Magic Truffelsalade

Psychonauten gebruiken paddo's vaak op een lege maag voor een sterker, langer aanhoudend effect. Dit betekent echter niet dat je honger hoeft te lijden. Kies voor onze heerlijke en voedzame truffelsalade!

Ingrediënten

  • 150g gemengde groene bladgroente
  • 150g geitenkaas
  • 30g pijnboompitten of walnoten
  • Voor de dressing
  • Een scheutje geroosterde sesamolie
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel mosterd

Werkwijze

  1. Was en droog de bladgroente. Scheur de grotere bladeren en hussel ze goed. Doe de groente in een ovenvaste schaal.

  2. Rooster de noten in een koekenpan op gemiddeld hoog vuur tot ze bruin verkleuren. Voeg de geroosterde noten toe aan de salade. Even doorschudden.

  3. Voeg de ingrediënten voor de dressing toe aan de salade en meng goed.

  4. Snijd de geitenkaas in kleinere stukjes en verdeel deze over de salade.

  5. Zet de salade 30-60 seconden onder de grill totdat de kaas begint te smelten.

  6. Zet de salade opzij en laat deze een aantal minuten afkoelen.

  7. Hak de truffels in kleine stukjes en strooi ze erbovenop.

In de koelkast kun je deze salade 1-2 dagen bewaren.

Xoconacatl: Energieballetjes Met Paddo's

Xoconacatl: Energieballetjes Met Paddo's

Dit zijn ongelooflijke energieballetjes met paddo's (of truffels). Het Azteekse woord voor chocolade is xocolatl. En de term voor paddo's is teōnanacatl. We hebben deze creatie daarom xoconacatl genoemd. Chocolade werkt al geweldig om de smaak van paddo's te verdoezelen, maar het is ook mogelijk andere lekkere dingen toe te voegen aan deze chocoballetjes.

Ingrediënten

  • Paddo's of truffels (gedroogd)
  • 150g chocolade van goede kwaliteit. Ga voor een hoog cacaogehalte (80%+)
  • Bakpapier
  • Extra ingrediënten: gedroogde stukjes fruit, gehakte noten, marshmallows, cornflakes...
  • Zout
  • 100g biologisch, koudgeperst kokosvet

Werkwijze

  1. Hak de truffels in zeer kleine stukjes of gebruik een truffelgrinder.

  2. Hak ook de extra ingrediënten fijn en meng ze in een kom met de truffels.

  3. Vul een steelpan met water en zet er een hittebestendige kom in, zodat je een bain-marie-systeem hebt. Smelt het kokosvet in de kom, terwijl het water in de pan zachtjes pruttelt. Laat het niet koken. Het smeltpunt van het vet is te verlagen door wat zout toe te voegen.

  4. Roer de chocolade door het vet tot je een gesmolten mengsel hebt zonder stukjes.

  5. Wacht tot het mengsel is afgekoeld. Voeg nu de truffels en andere ingrediënten toe. Roer goed voor een gelijkmatige verdeling.

  6. Zodra het mengsel hard wordt, rol je er eenhapsballetjes van. Leg de balletjes op een bakplaat bedekt met bakpapier.

  7. Zet ze enkele uren in de koelkast.

De balletjes zijn vrij lang te bewaren in een afgesloten bakje. Doe dit wel op een koele, donkere plek.

Bonus: Paddo-capsules

Paddo-capsules

Misschien wil je helemaal niet kokkerellen of kun je de smaak van paddo's echt niet uitstaan. Geen zorgen, er zijn meerdere manieren om te genieten van shrooms zonder ze te hoeven proeven. Stop ze gewoon in capsules!

Voor paddo-capsules heb je een capsuleermachine nodig en bijbehorende gelatine of vegetarische capsules. Je vindt alles uiteraard bij Zamnesia. Wij raden daarbij maat "00" aan. Hierin kun je ongeveer 750mg poeder kwijt.

Werkwijze

  1. Zorg voor zeer droge paddo's of truffels.

  2. Met een koffiemolen vermaal je de paddo's tot een zeer fijn poeder.

  3. Volg de instructies van de capsuleermachine en vul de capsules met het poeder.

Tip: De capsules moeten eerst oplossen in de maag. Het effect van de paddo's komt daarom iets later op. Dit proces is echter te versnellen door voor gebruik kleine gaatjes in de capsules te prikken.

Je kunt een digitale weegschaal gebruiken om af te wegen hoeveel in elke capsule gaat. Zo kun je accurater doseren.

Trippen Op Paddo's: Wat Moet Je Weten?

Trippen Op Paddo's: Wat Moet Je Weten?

  • Set en setting

Je haalt het meeste uit je paddo's als je je goed voorbereidt en safe en verantwoordelijk te werk gaat. Het is vooral belangrijk te weten welke rol de "set" en "setting" spelen bij de uitwerking van je trip. "Set en setting" is een uitdrukking uit de Flower Powertijd. Het draait hierbij om je stemming en mindset (set) en je omgeving (setting). Voel je je angstig of depressief? Heb je een slechte bui of voelt de locatie niet goed aan? Reken dan op een uitvergroting van deze gevoelens tijdens je trip, wat meestal niet goed uitpakt.

  • De juiste dosis

Als je paddo's of truffels gebruikt, is de juiste dosis van groot belang. Wil je het meeste uit je psychedelica halen? Dan is het verstandig met een lagere dosis te beginnen en deze op te bouwen. Direct een "heldendosis" gebruiken, is onverstandig en soms zelfs ronduit gevaarlijk. De juiste dosis hangt af van een aantal factoren. Denk aan je lichaamsgewicht en of je gedroogde of verse paddo's of truffels gebruikt. Met onze paddocalculator bepaal je in enkele stappen jouw ideale dosis.

Paddo Doseringscalculator

  • Vraag een tripsitter

Tot slot is het in de buurt hebben van een tripsitter verstandig. Dit geldt vooral als je niet veel ervaring hebt met paddo's. Een tripsitter is een persoon die je vertrouwt en je in de gaten houdt tijdens je trip. Mocht je, om wat voor reden dan ook, een bad trip ervaren, dan zal de tripsitter je kalmeren en proberen de trip weer in goede banen te leiden. De tripsitter heeft bij voorkeur veel ervaring met het effect van psychedelica. Deze persoon blijft zelf echter nuchter.

Meer tips voor een veilige paddo-ervaring vind je in ons blog Hoe Bereid Je Je Voor Op Een Veilige Psychedelische Trip?

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Recepten Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken