Blog
Xoconacatl - De Chocolade Van De Goden
2 min

Xoconacatl - De Chocolade Van De Goden

2 min
Research Shroomshop
Paddo's werden al duizenden jaren gebruikt door de mens - en historici geloven dat ze een prominente plaats hadden als een heilig sacrament in de rituelen van de Maya's en Azteken.

De Azteken kenden het als teonanacatl, het voedsel van de goden. In de huidige psychedelische renaissance, worden ze nog steeds veel gebruikt als één van de meest geavanceerde en toegankelijke entheogenen die beschikbaar zijn. De visionaire toestand die wordt bereikt door de consumptie van de vruchtlichamen van psilocybine komen echter met een nadeel - de smaak is vrij slecht. Sommigen kunnen wennen aan deze bittere, wrange smaak, maar de meesten verbergen de smaak liever door ze te consumeren met voedsel.

Een andere stof die deze culturen aanbaden, en een die we vandaag nog steeds gebruiken, is chocolade. De Maya's realiseerde zich dat de cacaoboon kon worden geoogst en verwerkt en als een drankje kon worden bereid, dat ze xocolatl noemden. De zoete smaak van chocolade is de perfecte manier om de zure smaak van truffels te verbergen, en dit recept maakt een heerlijke zoete chocolade truffel die we xoconacatl hebben genoemd - de chocolade van de goden. Het is veganistisch, dus je hoeft je er niet schuldig over te voelen, en het kan zonder noten worden gemaakt voor mensen die allergisch zijn. Je kunt elke soort magic truffel gebruiken, maar wij raden onze Hollandia soort aan, omdat ze een smaak hebben die goed past bij chocolade.

Vergeet niet dat hoge temperaturen de actieve psilocybine verbindingen in je truffels kunnen breken, de chocolade moet dus worden gesmolten, maar niet te heet. Laat het een tijdje afkoelen voordat je het toevoegt aan de mix.

INGREDIËNTEN

- Magic truffels
- Tot 1 kopje extra ingrediënten, naar smaak - probeer rozijnen, gedroogde mangostukjes, gemalen noten, marshmallows, chili vlokken. . . Gebruik je fantasie!
- Een snufje zout
- 100g biologisch, koudgeperste kokosolie
- 150g chocolade (we gebruiken graag pure chocolade met een hoog cacaogehalte - ten minste 80%)

METHODE

1. Hak de truffels in zeer kleine stukjes, of gebruik een truffel grinder. Hierdoor kunnen ze worden verborgen in de truffels, en het helpt de psilocybine ook om te metaboliseren eenmaal geconsumeerd.

2. Hak de extra ingrediënten fijn en meng ze in een kom met je truffels.

3. In een bain-marie, smelt je langzaam de kokosolie. Wees voorzichtig dat het niet kookt of verbrandt. Je kunt op dit punt het zout toevoegen om het smeltpunt te verlagen.

4. Roer langzaam de chocolade erin tot het volledig is gesmolten en je een glad mengsel hebt.

5. Wacht tot het bijna volledig afgekoeld is, roer dan langzaam alle andere ingrediënten erin. Je wilt proberen om een homogeen mengsel te krijgen, zodat alle truffels ongeveer dezelfde dosis bevatten.

6. Zodra het begint te stollen, vorm het mengsel tot balletjes. Leg ze op een dienblad bedekt met vetvrij papier en zet vervolgens in de koelkast voor minstens 2 uur.

Dat is het! Je truffels zijn klaar! Ze worden het best genoten op een lege maag, met vrienden in een natuurlijke omgeving. De smaak is geweldig, en maskeert de smaak van de truffels. Veel plezier ermee - en geniet van je trip!

 

         
  Guest Writer  

Gastschrijver
Zo af en toe dragen gastschrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

 
 
      Ontdek onze schrijvers  

Read more about
Research Shroomshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken