Blog
Zaadbank Review: Serious Seeds
2 min

Zaadbank Review: Serious Seeds

2 min

Serious Seeds is een van de oudste en bekendste zaadbedrijven in Nederland. Hun prioriteit ligt bij de productie van hoogkwalitatieve medicinale en recreatieve cannabissoorten, zoals de prijswinnende AK-47 en Chronic.

Simon, de uitvinder van en het brein achter Serious Seeds, rookte eerste niet, maar ontdekte na zijn studie biologie de goede eigenschappen van cannabis toen hij door Afrika reisde. Tijdens zijn reizen verzamelde hij zaadjes voor zijn genetische privéverzameling. Toen hij terugkwam in Nederland, begon hij uit nieuwsgierigheid en gewoon voor de lol die landsoorten te kweken. Al gauw begreep hij dat het kruisen van de beste soorten de volgende, natuurlijke stap was. Middels contacten met andere kwekers kreeg hij toegang tot verschillende soorten, en hij koos ook daarvan de beste uit.

Simon doceerde biologie toen Alan Dronkers hem vroeg om bij Sensi Seeds te komen werken. Nadat hij een tijdje voor Sensi Seeds had gewerkt, stichtte hij samen met twee Amerikaanse ‘cannabis expats’ in 1994 een eigen zaadbank. In datzelfde jaar wonnen zijn AK-47 en Chronic allebei de High Times Cannabis Cup. Na dit uitzonderlijke succes stopte hij de samenwerking met de Amerikanen en richtte hij Serious Seeds op in 1995.

Meteen vanaf het begin had Serious Seeds tot doel om nieuwe, interessante, stabiele en makkelijk te kweken soorten te ontwikkelen met goede, medicinale eigenschappen. Al gauw rolden nieuwe prijzen binnen. Het doel van Serious Seeds was echter nog steeds niet om elk jaar om commerciële redenen of de volgende wedstrijd iets nieuws te creëren, maar hoogkwalitatieve cannabis te kweken voor medicinale en recreatieve doeleinden. Daardoor hebben ze een paar van de krachtigste en meest gewilde planten gecreëerd die tegenwoordig beschikbaar zijn. Deze soorten hebben meer dan 60 prijzen gewonnen en hebben zichzelf steeds opnieuw bewezen.

Serious Seeds produceert zijn zaadjes in kleine hoeveelheden, waarvan willekeurige monsters getest worden op hun ontkiemingssnelheid en uniformiteit – Serious Seeds garandeert de ontkieming van al hun zaadjes. Dit is het enige bedrijf dat elk afzonderlijke verpakking nummert; zo kan elk zaadje gevolgd worden vanaf productie tot aan de verkoop in de winkel.

Waarom zijn er maar elf zaadjes beschikbaar van Serious Seeds?

Zoals de naam al suggereert, nemen ze hun werk zeer serieus en introduceren ze alleen maar een nieuwe soort als ze echt ‘serieus’ iets hebben dat aan hun kwaliteitsstandaarden voldoet. Variaties van een bestaande soort worden niet onder een nieuwe naam uitgegeven, en als de genen van een soort verbeterd zijn, zal de nieuwe versie gewoon de vorige vervangen.

De beste voorbeelden van hun werk

AK-47

AK-47

Deze soort kan met recht hun vlaggenschip genoemd worden – hij heeft meer dan 16 (!) prijzen (serieus! scroll maar omlaag voor de lijst) gewonnen bij cannabiswedstrijden. In 1999 werd in een onafhankelijk laboratorium aangetoond dat AK-47 het hoogste THC-gehalte had van alle inzendingen dat jaar. De korte bloeiperiode, het kweekgemak en de kracht van het eindproduct maken haar tot een favoriet, zowel onder kwekers als blowers. Ze is vaak geïmiteerd, maar nooit geëvenaard, en veel andere zaadbedrijven hebben haar gebruikt om nieuwe soorten te creëren.

White Russian

White Russian

Deze meervoudig prijswinnende variëteit verenigt de krachten van AK-47 en de legendarische White Widow. Een onafhankelijke zaadvergelijking in de UK, waarbij meer dan 150 verschillende soorten werden vergeleken, toonde aan dat zij met een THC-gehalte van 22% de sterkste plant was! Een uitstekende medicinale plant voor pijnverlichting met dichte en zeer harsige bloemclusters.

Kali Mist

Kali Mist

Deze bijna pure Sativa wordt vaak de ‘Koningin van de Sativa’s genoemd – het zeer hoge harsgehalte, het heerlijke aroma en de opwekkende high maken haar tot de beste keus voor Sativaliefhebbers. De extreme harsproductie is als een uitnodiging voor hasjproductie! Met name vrouwen lijken van deze soort te houden, want ze werkt goed bij menstruele krampen en symptomen van PMS.

AK-47 prijzen (voor zover bekend)

3e plek bij de High Times Cannabis Cup 1994 in de Hydro categorie
2e plek bij de High Times Cannabis Cup 1994 in de Cannabis Cup categorie
2e plek bij de High Times Cannabis Cup 1996 in de Hydro categorie
2e plek bij High Times cannabis Cup 1999 in de Sativa categorie
2e plek bij de High Times Cannabis Cup in 2003 in de Indica categorie
Soort van het jaar 2004 in het ‘High Times Magazine’
1e plek bij de High Life Cup Barcelona 2005 in de Hars categorie
1e plek bij de High Life Cup Barcelona 2005 in de algemene ranking
3e plek bij de El Punto Cup Malaga 2005 in de Indoor categorie
3e plek bij de Copa de Cantabria in de Outdoor categorie
1e plek bij de Auckland Cannabis Cup 2008 in de Hydro categorie
2e plek bij de high Life Hemp Fair 2009 in de Nederhasj categorie
1 plek bij de Treating Yourself Cup 2010 in de Sativa categorie
3e plek bij de High Times Cannabis Cup 2011 in de Hybride categorie
3e plek bij de Cata Invernal 2013 in de outdoor categorie

Adam Parsons
Adam Parsons
Professioneel cannabisjournalist, copywriter en auteur Adam Parsons is al lang werkzaam bij Zamnesia. Hij behandelt een breed scala aan onderwerpen, van CBD tot psychedelica en alles daartussen. Adam schrijft blogartikelen, handleidingen en neemt een steeds groter wordend assortiment aan producten onder de loep.
Producten Seedshop
Zoeken in categorieën
of
Zoeken