Zamnesia's Amsterdam Coffeeshop Awards 2018

Gepubliceerd op:
Categorieën : AmsterdamBlogCannabisPrijsvragen
Laatst bewerkt :

Beste Amsterdamse Coffeeshops


We willen je stem weten! Welke coffeeshops in Amsterdam vind je het beste? Stem vandaag nog en help ons de top 15 Amsterdamse coffeeshops te kiezen voor onze Hall of Fame van 2018.

Welkom Bij De Zamnesia Amsterdam Coffeeshop Awards 2018!

Als je ooit in Amsterdam bent geweest, dan ben je er zeker behoorlijk wat coffeeshops tegengekomen. Zo niet, stel je dan een schitterende stad voor. Een stad, gevuld met discrete, kleine etablissementen, ieder met een unieke persoonlijkheid en sfeer.

Elke coffeeshop heeft zijn eigen verhaal. Veel coffeeshops produceren hun eigen soorten. Ook bieden ze verschillende decors, kleuren, geluiden, smaken en geuren. Sommige zijn rumoerig en dynamisch, andere zijn gezellig en ontspannend. Welke vind jij aantrekkelijk en welke gewoonweg verschrikkelijk? We willen jouw stem horen! Help ons bij het creëren van de Zamnesia Coffeeshop Hall of Fame.

DE ZAMNESIA COFFEESHOP HALL OF FAME

De Zamnesia Coffeeshop Hall Of Fame

Afgelopen jaar hebben we een snelle en informele lijst gemaakt van de beste tien coffeeshops om te bezoeken als je in Amsterdam bent. Maar hierbij hebben we niet de stem gevraagd van de gemeenschap. We willen dat graag veranderen.

Hier zijn de spelregels om dit jaar mee te doen:

  • Stemmen is mogelijk t/m 16-6-2018.
  • Wees niet verlegen en ga naar onze stembus en kies je top drie favorieten.
  • De vijftien etablissementen waar het meest op gestemd is, worden toegevoegd aan onze Hall of Fame. Ook krijgen ze een vermelding op onze blog. Daarbij geven we een volledige recensie met een beschrijving van hun beste soort, afbeeldingen, video’s en zelfs getuigenissen.

STEM NU!

Zijn de vorige top 10 coffeeshops in staat hun plekje op de ranglijst te behouden? Of komt er een collectieve opstand om ze van de troon te stoten? Komt er ruimte vrij voor nieuwe deelnemers in onze prestigieuze Hall of Fame? Jij kunt het bepalen.

WINNAARS WORDEN OP HET CANNABIS BEVRIJDINGSFESTIVAL BEKENDGEMAAKT

Zaterdag 17 juni is de dag waarop wij Nederlanders de internationale cannabiscultuur vieren. Cannabis Bevrijdingsdag omvat een jaarlijks festival met gratis toegang. Bezoekers kunnen er genieten van een uitstekende muzikale line-up en luisteren naar cannabisexperts als Ed Rosenthal. Ook kunnen ze zich in het zweet werken bij de "Cannabis Olympische Spelen". En natuurlijk kun je er gelijkgestemden ontmoeten!

Op het festivalpodium maken we ook bekend wie de uiteindelijke winnaars zijn van de Zamnesia Amsterdam Coffeeshop Awards. Dus, ben je in Amsterdam op de 17e? Aarzel dan niet het festival te bezoeken en te juichen voor je favoriete coffeeshop.

Cannabis Bevrijdingsdag, 17 juni 2018, Flevopark Amsterdam

MEER INFORMATIE OVER AMSTERDAMSE COFFEESHOPS

HET GRIJZE GEBIED: IS WIET LEGAAL IN COFFEESHOPS?

Het Grijze Gebied: Is Wiet Legaal In Coffeeshops?

Als legitieme voorzorgsmaatregel moet deze vraag behandeld worden om wat mythen en verkeerde informatie rond dit onderwerp te ontkrachten. Is wiet roken legaal in Amsterdam? Technisch gezien is het illegaal om cannabis te roken in Nederland. Coffeeshops zijn in feite een experiment om te proberen de hard- en softdrugsmarkt en handelscircuits te scheiden. Dit is ook de reden dat tegenwoordig de autoriteiten een oogje toeknijpen voor doorsnee cannabisliefhebbers.

Individuen mogen altijd 5g cannabis bezitten, terwijl coffeeshops slechts 500g mogen bewaren voordat de voorraad weer wordt aangevuld. Het roken op deze aangewezen plekken wordt gedoogd. Gedraag je je beschaafd, dan zou je geen sancties mogen verwachten.

Zijn coffeeshops legaal? In een notendop, ja en nee. Dit is het grote grijze gebied in de Nederlandse wetgeving. Hoe kunnen coffeeshops anders al meer dan veertig jaar open zijn? Momenteel zijn er zo'n 175 van deze gelegenheden in Amsterdam. Daarvan bestaat grofweg de helft al sinds het midden van de jaren ’90. Recent is een wet aangenomen die coffeeshops verbiedt binnen 250m van scholen. Dat heeft velen gedwongen tot sluiting van hun shop.

Het legaliteitsdebat draait vooral rond de kweek. De wenkbrauwen fronsen al snel als het meer dan vijf planten betreft. Shopexploitanten moeten daarom hun product bij externe partijen afnemen om de voorraad op peil te houden. Ook kunnen ze alleen zakendoen in hun vestiging. Dat is totaal onlogisch, aangezien het alleen maar heimelijkheid bevordert. Wetgevers zijn zich hiervan bewust en herziening is een veelvoorkomend thema in debatten van de Staten-Generaal.

PLAN EEN COFFEESHOPTOUR

Plan Een Coffeeshoptour

Als je van plan bent Amsterdam te bezoeken, dan kun je beter maar vooruit plannen. Natuurlijk, het is leuk om avontuur te omarmen en je te laten verrassen door de willekeurigheid van gebeurtenissen. Toch kun je met een beetje voorbereiding de stad en wat ze te bieden het beste ervaren. Stippel een route uit, word een vaardig verkenner van coffeeshops, kom terug en stem op je favoriet!

Hier enkele tips en aanwijzingen.

Het beste wat je kunt doen, is een exemplaar halen van de Cofffeeshop Guide Amsterdam. Deze uitgebreide gids bevat alle relevante informatie die je nodig hebt. Zie het als een cannabis versie van Lonely Planet. Dit 168-pagina tellende boek zit barstensvol informatie. Er zitten praktische kaarten in, adressen, menu’s en verborgen juweeltjes. Denk aan shops uit de buurt van het toeristische centrum, die lokale mensen bezoeken.

Cofffeeshop Guide Amsterdam

Verwar “coffeeshop” niet met “koffiehuis” of “café”. Een café is een gelegenheid voor drankjes en snacks. Een koffiehuis is daadwerkelijk een shop die koffie verkoopt.

Iedere coffeeshop is uniek. Zeker, ze verkopen allemaal wiet, maar de magie van Amsterdam zit hem in de kleinere details. Sommige shops zijn rijk aan zintuiglijke prikkels (muziek, spelletjes). En andere voelen meer aan als chill-out centra. Sommige shops zijn er slechts voor de verkoop en willen je niet te lang rond hebben hangen. En andere zijn weer perfect om er met je vrienden af te spreken.

Bestel niet het onbekende. Vraag! Sommige menu's bevatten gekke namen die mensen kunnen laten denken dat een product onschuldig is. Een “pineapple express shake” is niet per se een verfrissend drankje en niet alle “space cakes” brengen je naar dezelfde planeet!

Gebruik met mate. Koop niet te veel wietproducten. Als je in een groep reist, deel dan voordat je meer koopt. “Samen zullen we alles delen", en cannabis delen is een vorm van liefde. Het laatste wat je wilt, is heerlijke cakes of grammen wiet van topkwaliteit in de vuilnisbak moeten gooien voordat je terug naar huis gaat.

Ga niet de held uithangen. Zeker niet met edibles. Je denkt wellicht dat je een hoge tolerantie hebt omdat je dagelijks rookt. Maar je kunt ervan uitgaan dat elke blower die de stad bezoekt hetzelfde denkt; vaker dan niet worden ze geconfronteerd met een compleet nieuw niveau van stoned worden. Doe rustig aan.

Houd je ogen open! Zoals je misschien wel weet, is ons land de plek met het meeste aantal fietsen per persoon ter wereld. Tot wel 99,1% van onze bevolking is in meer of mindere mate fietser. En 27% van al het transport gaat per fiets. Zeker in een stad als Amsterdam zijn fietsers ruimschoots aanwezig en je hoort ze niet altijd aankomen. Dus zorg dat je goed uitkijkt als je stoned bent.

OP NAAR AMSTERDAM

Op Naar Amsterdam

Zet koers richting Amsterdam! Naast de wiet, is het een magische stad met prachtige architectuur. Het culturele aanbod is er breed en het nachtleven chaotisch amuserend. En Amsterdammers genoeg om een leuke conversatie mee te voeren. Voor de eetkick raden we rookkaas aan (serieus!) en, uiteraard, haring. Neem wat stroopwafels mee in je tas voor het geval dat je een zoete suikerboost nodig hebt. Of haal een kroket als je meer zin hebt in een zoute snack.

Omarm het avontuur van de zoektocht naar je favoriete coffeeshop en vergeet niet te stemmen. We willen graag van je horen.

Guest Writer

Gastschrijver
Zo af en toe dragen gastschrijvers bij aan ons blog op Zamnesia. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en verschillende ervaringen, waardoor hun kennis van onschatbare waarde is.

Ontdek onze schrijvers

Gerelateerde Producten