Blog
Zelfs kerken willen dat drugs worden gelegaliseerd!
1 min

Zelfs kerken willen dat drugs worden gelegaliseerd!

1 min
De Oorlog tegen Drugs is zo belachelijk, dat zelfs kerken willen dat het stopt!

We weten allemaal dat de Oorlog tegen Drugs een grote mislukking is en het lijkt erop dat leden van de kerk dit ook beseffen. Tijdens de New England Conference of United Methodist Churches, werd een besluit genomen, gebaseerd op Christelijke principes, waarin opgeroepen wordt de Oorlog tegen Drugs te stoppen.

Het besluit zelf gaat diep in op hoe de Oorlog tegen Drugs gefaald heeft om haar onderliggende doelen, minder schade en minder drugsmisbruik, te bereiken. Er wordt zelfs aangegeven hoe het tegenovergestelde is bereikt: Meer sterfgevallen, meer ziektes door naalden, een industrie van opsluiting, toegenomen geweld en een negatieve impact op gemeenschappen.

Law Enforcement Against Prohibition, een organisatie die tot doel heeft een geschiedenis van gefaald drugsbeleid te bestrijden, was ook aanwezig op de conferentie.

"Toen ik van het podium kwam, werd ik opgewacht door veel leden, die me vertelden hoe belangrijk dit besluit was", zei Lt, Cole, een lid van LEAP. "Iemand vertelde mij… dat ik zijn familie had beschreven. Zijn dochter overleed tien jaar geleden door een overdosis, en hij en zijn vrouw moesten haar twee kinderen opvoeden. De man was er zeker van dat zijn dochter niet was gestorven als drugs legaal waren."

Burgemeester Neill Franklin woonde de conferentie ook bij en verklaarde: "Jezus was betrokken met het lot van de armen en de gemarginaliseerden in zijn omgeving. In onze gemeenschap is het verhaal van de armen en gemarginaliseerden er een van massa opsluiting, raciale onrechtvaardigheid en de verdeling van gezinnen als gevolg van de Oorlog tegen Drugs."

De procedure rond het besluit eindigde met een krachtige verklaring en steun voor het werk van LEAP:

"Er is besloten dat de jaarlijkse conferentie van New England andere middelen dan een verbod ondersteunt om het probleem van drugsmisbruik te pakken; en er wordt verder besloten de missie van de internationale, educatieve organisatie Law Enforcement Against Prohibition (LEAP) te steunen om de verscheidenheid aan onbedoelde, schadelijke consequenties van de Oorlog tegen Drugs te verminderen en sterfgevallen, ziektes, misdaad en verslaving terug te dringen door het beëindigen van het drugsverbod."

Het is geweldig om te zien dat religieuze organen oproepen om de Oorlog tegen Drugs te beëindigen. Ongeacht je kijk op religie, hebben dit soort organisaties veel invloed en zijn ze een integraal onderdeel van de levens van veel mensen. Om daadwerkelijk een vreedzaam einde te prediken aan wat een rampzalige oorlog is geweest, is hartverwarmend en krachtig tegelijk.

Steven Voser
Steven Voser
Steven Voser is een onafhankelijke cannabisjournalist met meer dan zes jaar ervaring in het schrijven over alles omtrent wiet: hoe je het kweekt, hoe je er optimaal van geniet, maar ook de groeiende industrie en het onduidelijke juridische landschap eromheen.
Nieuws Wetgeving
Zoeken in categorieën
of
Zoeken