Blog
Zou Je De Watertoevoer Kunnen 'Spiken' met Cannabis?
1 min

Zou Je De Watertoevoer Kunnen 'Spiken' met Cannabis?

1 min

Onlangs meldden ambtenaren in Columbus, OH dat er THC in het leidingwater werd gevonden. Zou het mogelijk zijn dat de stad werd “gespiked”, of was het een wonder?

IETS IN HET WATER

Toen LSD werd gemaakt, was de mainstream media in de ban van deze stof - die zo krachtig was dat het de overtuigingen en percepties van de gebruiker kon veranderen door een enkele dosis. Veel mythen werden gecreëerd over de drug - het veroorzaakt flashbacks, of het zou ertoe leiden dat je uit het raam wilt springen of geloven dat je een sinaasappel bent.

Eén mythe die overleefde was het idee om acid te gebruiken om de watertoevoer van een bevolkt gebied te “spiken”. Deze legende heeft zich vaak tot uiting in kranten en tv, en een massale vergiftiging werd zelfs gespeculeerd als deel te zijn van een samenzwering van de CIA, om de effecten van psychedelische drugs op grote populaties te testen.

HET GEVAL VAN HUGO, COLORADO

Onlangs meldden ambtenaren dat het water in Hugo, CO positief werd getest voor THC, het belangrijkste psychoactieve bestanddeel in cannabis. Zij voerden meerdere voorbereidende tests uit en waarschuwden de bewoners om het water voor niets te gebruiken.

Dit klinkt als een droomscenario voor een heleboel stoners - maar is het echt mogelijk?

Er werden geen werkelijke meldingen gedaan van een Hugo bewoner die was vergiftigd met THC. Het Colorado Bureau of Investigation heeft inmiddels overtuigend bewijs verstrekt om te bevestigen dat het water veilig is en geen THC bevat - de inwoners van Hugo kunnen dus veilig blijven baden en hun water drinken. Zou het kunnen zijn dat deze rapporten gewoon hysterie waren, of misschien zelfs propaganda, na Colorado’s legalisatie van marihuana voor recreatief gebruik in 2012? Het meest waarschijnlijke scenario, is natuurlijk dat de inleidende test kits gebruikt op het water gewoon valse positieven leverden.

IS DIT MOGELIJK?

Zoals we allemaal weten, is THC oplosbaar in vetten en oliën, en niet in water. Als marijuana olie aan het watersysteem werd toegevoegd, zouden de meeste moderne waterzuiveringssystemen deze materialen er eenvoudig uitfilteren - en is het water veilig om te drinken. Marijuana is ook oplosbaar in alcohol, een andere stof die zou worden verwijderd voordat het in het water terecht zou komen. Er is echter niets dat je tegenhoudt om je eigen alcoholische marijuana tinctuur te maken en een paar druppels in een fles water te doen om op een sluikse manier high te worden - maar zorg ervoor dat iedereen die een slokje ervan neemt op de hoogte is!

Luke Sholl
Luke Sholl
Luke Sholl schrijft al meer dan tien jaar over cannabis, het gezondheidspotentieel van cannabinoïden en de positieve invloed van de natuur. Hij werkt voor diverse op cannabinoïden gerichte websites en publiceert gevarieerde digitale content, ondersteund door gedegen technische kennis en grondig onderzoek.
Nieuws Onderzoek
Zoeken in categorieën
of
Zoeken