Gids Over De Verschillende Soorten Cannabis Zaden

Feminized, autoflowering, regular en medicinale cannabiszaden... Tolt het al in je hoofd? Als je nieuw bent in het kweken van cannabis, dan kunnen de vele soorten cannabiszaden best verwarrend zijn. Hoe weet je welke soort cannabiszaden je moet kopen? Wat zijn de onderlinge verschillen? Lees ons artikel en leer alles wat je moet weten over de verschillende soorten cannabiszaden.

Feminized, Regular En Autoflowering Cannabis Zaden

Vandaag de dag bestaan er tienduizenden cannabis soorten. In principe zou daar morgen een nulletje achter gezet kunnen worden. De ontwikkeling van medicinale en recreatieve cannabis strains gaat in een sneltreinvaart. De wondere wereld van wiet blijft continu in beweging.

Er was ooit een tijd dat de overgebleven zaadjes uit het wietzakje de enige optie waren voor de ambitieuze kweker in spe. Tegenwoordig groeit de e-commerce in wietzaadjes als nooit tevoren. Een internationaal groeiende kweekgemeenschap wordt op haar wenken bediend door shops als Zamnesia. Deze hebben met hun selecties van internationale zaadbanken vele zaden in de aanbieding.

Wat Zijn De Verschillende Soorten Cannabis Zaden Waaruit Je Kunt Kiezen?

De ontwikkelingen en opsplitsingen van cannabis gaan hand in hand met die van haar gebruikers en kwekers. De fraaiste, moderne, recreatieve marihuana heeft nu hogere THC waardes dan ooit. Naast THC worden echter ook andere cannabinoïden steeds vaker omarmt.

CBD-rijke, medicinale cannabis soorten zijn de meest recente kweek doorbraak. Bovendien hebben succesvolle kruisingen van Ruderalis met meerdere zaadgeneraties een nieuwe, vierde generatie super autoflowering cannabis zaden opgeleverd.

De traditionele, organische, fotoperiode-gevoelige, oftewel “regular” zaden bestrijken tegenwoordig slechts 10% van de totale zadenmarkt. In plaats van een mix tussen mannelijke en vrouwelijke planten, prefereert de overgrote meerderheid van moderne kwekers een 100% vrouwelijke oogst.

Bovendien groeit de populariteit van de allernieuwste feminized, autoflowering hybriden. Die beconcurreren op hun beurt weer de feminized fotoperiode zaden in termen van kwaliteit en groeiruimte.

Regular Cannabis Zaden

Regular Cannabis Zaden

Regular zaden zijn natuurlijke cannabis zaden die zijn gekweekt van mannelijke en vrouwelijke ouderplanten. Met uitzondering van Noord-Amerika, stagneert deze groeimethode aanzienlijk. De meeste Europese kwekers zijn overgeschakeld naar 100% vrouwelijke oogsten.

Hetzij via feminized zaden of via stekjes. Zoals eerder vermeld in de introductie vertegenwoordigen regular zaden slechts een klein deel van de mondiale markt. Dit is waarschijnlijk niet meer dan 10%.

Het kweken van regular zaden heeft alleen voordelen voor de zeer ervaren kwekers en telers. Aangenomen wordt dat een pakje van tien regular zaden 50% vrouwelijke en 50% mannelijke planten bevat. Als je mazzel hebt, eindig je met zes tot acht vrouwelijke planten. Maar voor hetzelfde geld ontdek je dat de meerderheid mannelijk is.

Gerelateerd artikel

Hoe Herken Je Mannelijke En Hermafrodiete Cananabis Planten Optijd?

Enige ervaring is gewenst bij het kweken van regular zaden. Vroeg in het bloeiproces moeten mannelijke planten geïdentificeerd en verwijderd worden om de bestuiving van de vrouwelijke planten te voorkomen. Sinsemilla is een must, hier kun je simpelweg niet omheen. Zaden tussen de wiet worden bijna altijd veroorzaakt door fouten van de kweker zelf.

Echt, de enige reden waarom je al die extra tijd en moeite in het kweken van regular zaden zou willen steken, is wanneer je een moederplant van een bepaald soort zeldzame cannabis probeert te vinden.

Top 10 Regular Wietzaden

Bekijk Top 10 Regular Wietzaden

Ondanks alle ontwikkelingen tegenwoordig zijn sommige bijzondere variaties nog steeds alleen beschikbaar in regular zaadvorm. Authentieke paarse wiet is lastig te verkrijgen, dus in dit soort gevallen wil je waarschijnlijk gebruik maken van Tao Purple van Top Tao Seeds voor je groeiproject.

Het cyclisch klonen van natuurlijke vrouwelijke planten zonder dat deze snel hun potentie verliezen, is een bekende terugkerende anekdote van kwekers. Bovendien is het algemeen bekend dat de moederplanten die afstammen van regular zaden decennialang succesvolle klonen kunnen produceren. En daarnaast is er nog de oldschool kweker die gewoon zo organisch mogelijk wil blijven kweken.

Feminized Cannabis Zaden

Feminized Cannabis Zaden

Vrouwelijke planten zijn de sleutel naar de zwaarste oogsten. Voor iedere thuiskweker met wat ervaring is er geen discussie over mogelijk. Feminized zaden leveren simpelweg de grootste oogsten met de minste zaden op. De tijd van gehaaste kweekpraktijken en hermafrodieten zijn voorgoed voorbij.

Door vrouwelijke planten te behandelen met colloïdaal zilver wordt vrouwelijk pollen geproduceerd. Dit geeft weer geboorte aan moderne feminized zaden van hoge kwaliteit. Door deze methode kun je vandaag de dag 100% vrouwelijke planten verwachten wanneer je een zakje feminized zaden aanschaft.

De moderne klassieker en Cannabis Cup winnares Amnesia Haze van Royal Queen Seeds en de beste dope ter wereld, Gorilla Glue van Zamnesia Seeds, zijn te lekker om te laten liggen. Het is geen verrassing dat veelzijdige feminized zaden de cannabis markt domineren.

Top 10 Feminized Wietzaden

Bekijk Top 10 Feminized Wietzaden 

Branding is alles tegenwoordig en alleen de sterkste marihuana varianten overleven. De consument profiteert echter van deze moordende concurrentie tussen zadenbanken; in deze tijden is het een feest om thuiskweker te zijn.

Wanneer je regular of feminized zaden kweekt, kunnen er interseksuele kenmerken voorkomen. Fluctuaties in de pH waarde, een onregelmatige lichtcyclus en andere stressfactoren. Deze zaken kunnen ervoor zorgen dat je vrouwelijke planten hermafrodieten of pollenzakken produceren, naast de toppen.

Stop hermafrodieten meteen in een zak, voorzien van een label. Hak ze onderaan de stam af en stop ze in een plastic vuilniszak. De plant moet onmiddellijk uit je kweekproject verwijderd worden. Interseksuele planten kunnen en zullen zichzelf en alle andere vrouwelijke planten om zich heen bestuiven.

Autoflowering Cannabis Zaden

Autoflowering Cannabis Zaden

Feminized autoflowering zaden zijn de rijzende sterren in de cannabis wereld. De afgelopen tien jaar is Ruderalis dermate gehybridiseerd en verfijnd tot indrukwekkende super auto zaden. Deze gaan eenvoudig de concurrentie aan met fotoperiode soorten.

De kracht en oogsten zijn tot eenzame hoogtes gestegen waarvan het water je in de mond loopt. Sterker nog, deze zaden zijn volledig feminized, compleet fotoperiode-onafhankelijk en hebben een korte groeicyclus. Ideaal voor SOG en binnenteelt.

Feminized auto zaden, zoals Northern Lights Auto van Zamnesia Seeds en Royal Jack Automatic van Royal Queen Seeds, leveren topprestaties door binnen acht tot tien weken klaar te zijn voor de oogst. Buitenkwekers met beperkte ruime en/of een kort kweek seizoen kunnen ze zelfs discreet op hun balkon of terras kweken.

Traditionele telers en creatieve kwekers vinden regular autoflowering zaden vast interessant. Auto Tao Blueberry van Top Tao levert een stormachtig genot met een volle smaak. Het kweken kan bestaan uit het telen van een enorme voorraad of uit het perfectioneren van je eigen varianten. Dit hangt allemaal af van wat voor teler je bent.

Top 10 Autoflowering Wietzaden

Bekijk Top 10 Autoflowering Wietzaden 

Een Toegift: Cbd-Rijke Medicinale Cannabis Zaden

Laten we vooral niet vergeten dat er ook een aantal baanbrekende medicinale feminized zaden te verkrijgen zijn. Een daarvan is een unieke autoflowering CBD-rijke strain; Medical Mass van Royal Queen Seeds is een makkelijk te kweken, productieve fotoperiode variant.

De fenomenale Fast Eddy van RQS is op en top medicinale wiet. Deze autoflowering hybride heeft een zeer hoog CBD gehalte en is klaar voor de oogst binnen slechts acht tot negen weken na de ontkieming