Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Cannabis Bewaren

Cannabis Bewaren

Als cannabisliefhebber weet je dat er niets erger is dan het roken van oude, droge en broze wiet. Cannabis die niet goed bewaard wordt, verliest aan smaak en sterkte. Uiteindelijk levert het vaak verschrikkelijk rookwaar op. Maar hoe houd je je wiet vers voor een langere periode? Ontdek de beste manieren om je stash te bewaren!

Misschien heb je onlangs je eigen plantjes geoogst of ben je net terug met je medicatie van de lokale wietboer. De kans is groot dat je niet meteen alles rookt, maar wat voor later wilt bewaren. Dus hoe lang blijft wiet goed en welke opslagmethodes behouden de potentie en waarde?

HOE LANG BLIJFT WIET VERS EN WAT BEPERKT DE HOUDBAARHEID?

Je wiet fatsoenlijk opslaan kan een enorm verschil maken wat de kwaliteit en het effect van het kruid betreft. Hoewel cannabis geen vervaldatum kent, dient het nog wel goed opgeslagen te worden met dezelfde zorgvuldigheid waarmee je goede wijn of een fles oude whisky bewaart.

Normaal gesproken kun je, indien goed opgeslagen, verwachten dat je wiet ten minste zes maanden goed blijft. Met bepaalde methodes voor het langdurig bewaren, kun je het zelfs langer vers houden, tot wel twaalf maanden of zelfs meer.

De wijze waarop en de plaats waar je je wiet bewaart zijn echter van grote invloed op hoe lang je stash goed blijft. Vocht, licht en warmte tasten cannabinoïden aan en het bewaren van wiet in opengeritste zakjes leidt tot uitdroging. Als je toppen te droog worden, wordt de rook scherp en veel minder smaakvol. Anderzijds kan schimmel je stash ruïneren als je wiet opgeslagen is op een plek die te vochtig is.

DE BESTE MANIEREN OM JE WIET TE BEWAREN

DE BESTE MANIEREN OM JE WIET TE BEWAREN

Je moet je wiet uit de buurt van hitte, vocht en licht houden wanneer je het opslaat. Een koele (15-21°C) en donkere plaats is het beste. Indien je een kelder hebt, zou dat ideaal zijn. Voor het bewaren van je toppen, gebruik je weckpotten van 1l met een deksel die vrijwel overal te verkrijgen zijn. Een goed sluitend deksel verzekert dat je wiet beschermd is tegen lucht en vocht. Wanneer je de glazen potten met je cannabis vult, zorg dan dat ze voor ongeveer ¾ gevuld zijn. Hoe minder lucht in de pot, hoe beter. Als je een kleinere hoeveelheid wiet hebt om te bewaren, gebruik dan simpelweg kleinere potten. Bij opslag op deze wijze met de genoemde factoren in het achterhoofd, kun je je toppen wel een jaar of zelfs langer bewaren.

VRIES JE WIET IN VOOR LANGDURIGE OPSLAG

VRIES JE WIET IN VOOR LANGDURIGE OPSLAG

De weckpot methode van bewaren is eenvoudig, goedkoop en het houdt je toppen voor een tijd goed, maar als je van plan bent ze voor langere tijd op te slaan, kun je je wiet in de vriezer stoppen. Denk hierbij aan een periode van enkele jaren.

Bij deze methode kun je nog steeds weckpotten gebruiken, hoewel sommige kwekers hun toppen dubbel inpakken met diepvrieszakken en het geheel in folie wikkelen.

Waarschuwing: weet dat bevroren wiet zeer broos is en het omgaan daarmee kan zorgen dat waardevolle trichomen verloren gaan. Als je cannabis voor de lange termijn invriest, wees dan extra zorgvuldig zodat het zo min mogelijk aangetast wordt. Evenzo, als je je bevroren wiet wilt gebruiken, laat het dan langzaam ontdooien. Dit voorkomt ook overtollige vochtophoping.

OPSLAGMETHODES DIE JE DIENT TE VERMIJDEN

OPSLAGMETHODES DIE JE DIENT TE VERMIJDEN

Bewaar Wiet Niet In Zakken Of Bakken Van Plastic.

Plastic zakjes worden door veel mensen gebruikt om wiet in te bewaren, maar ze zijn helaas ook het slechtst hiervoor. Door cannabis te bewaren in plastic zakken, wordt ze snel droog en broos en verliest ze haar geur. Je wiet levert ook veel sneller aan sterkte in. Het gebrek aan bescherming leidt daarnaast tot het gevaar dat je toppen iedere keer dat je het zakje gebruikt, afbrokkelen. Zakjes zijn eigenlijk enkel voor de korte termijn te gebruiken.

Plastic bakken zijn niet veel beter dan zakjes; ze beperken flink de houdbaarheid van je wiet. Gebruik ze dus niet voor opslag. Daarnaast kunnen kunststof bakken en zakken statisch geladen zijn, waardoor ze droge trichomen aantrekken. Niet ideaal.

Bewaar Je Wiet Niet In De Koelkast.

Het lijkt in eerste instantie een goed idee, maar dat is het eigenlijk niet. De omgeving in je koelkast is te vochtig en de temperatuur kan schommelen. Je wiet bewaren in de koelkast leidt binnen no-time tot schimmelige toppen.

Bewaar Je Wiet Niet In De Buurt Van Elektronica.

Je wiet bewaren bovenop je koelkast, in een kastje boven de tv, of naast je computer is een slecht idee. De hitte van elektronische apparaten stijgt op en droogt zeer vlug je kostbare stash uit. Als je cannabis op een plank of in een kast bewaart, doe dat dan zo laag mogelijk. Overweeg je wiet alleen te bewaren in een kast wanneer je geen betere, koelere optie, zoals een kelder, hebt.

Gebruik Geen Sigarenkistje Om Je Wiet In Te Bewaren.

Nog een andere methode die op het eerste oog goed lijkt, maar te allen tijde dient te worden vermeden. Het hout dat gebruikt wordt voor sigarenkistjes geeft oliën af die de smaak van je wiet verpesten. De kistjes bevatten ook vaak chemicaliën voor vochtregulering, waardoor je cannabis natter wordt dan wenselijk is.

Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.