Alles Wat Je Moet Weten Over Trichomen

Op het eerste oog lijken cannabistoppen groene klompjes bedekt met hars. Bij nader inzien, neem je echter een landschap vol complexe details waar. Als je ooit cannabistoppen hebt vastgehouden, heb je vast wel de structuren gezien die op kleine kristallen lijken. Dit zijn de trichomen.

Deze genereren alle stofjes die cannabis zo waardevol maken — waaronder THC. Trichomen vormen een van de belangrijkste onderdelen van de anatomie van de cannabisplant. Door meer te weten te komen over deze structuren, is het mogelijk exact te bepalen wanneer je zou moeten oogsten. Ontdek er hieronder meer over.

Trichomen

Wat zijn trichomen?

Trichomen zijn single of multi-cellulaire uitwassen van de opperhuid van een plant die haren vormen over het oppervlak van de plant. Deze epidermale haren zijn in veel soorten planten gespecialiseerd in de verdediging tegen aanvallen van insecten en mijten. De manier waarop trichomen worden gebruikt voor defensie wordt bepaald door de dichtheid, lengte, vorm en of ze rechtop staan doordringen in het bladoppervlak. De haren vormen een fysieke barrière tussen het oppervlak van de plant en de aanvaller.

In de cannabis scheiden de trichomen een hars af die enerzijds dient om de plant te beschermen tegen plagen, maar ook beschermt het de plant tegen uitdroging, overmatige UV-B-stralen, schimmels en warmte. De chemische stoffen waar wij van genieten worden binnen deze trichomen geproduceerd, langs het bovenoppervlak van de bloemen (kelken), blad scheuten, bladeren en stengels, beginnend in of rond de vierde week van de bloei cyclus. Meer en meer van deze trichomen ontwikkelen als de plant rijpt. Tegelijkertijd ontwikkelen meer en meer bloemen (ook bekend als kelken) en deze rangschikken zichzelf in dicht opeengepakte bloemtrossen.

Gerelateerd verhaal

De Beste Verzorging Voor Cannabis Tijdens De Bloeiperiode

De stampers van de jonge bloemen zijn helder wit en worden, naarmate ze ouder worden, roodbruin. De stampers en bloemen ontwikkelen zich vanaf de onderkant naar de bovenkant van de toppen. De oudere, lagere stampers zijn de eerste die roodbruin worden. Voor de meest basis Indica's gebeurt dit meestal rond de zesde week van de bloei cyclus. Het is rond deze tijd dat de kelken beginnen te zwellen.

Tegen het einde van de achtste week zijn de meerderheid van de kelken gezwollen en er is een sterke toename van de trichoom ontwikkeling die het meeste van de toppen bedekt. Geduld is een schone zaak - en vaak een discipline. Nogmaals, tijd en ervaring zijn de belangrijkste elementen in dit verband.

Veranderingen In Marihuana Chemie

Trichomen: Veranderingen In Marihuana Chemie

Als de plant rijpt, verandert de chemie. Tegen het einde van de bloei zullen wenselijke verbindingen in toenemende mate worden afgebroken in minder wenselijke. Om te beginnen is er een afbraak van THC naar CBNs en CBD's. Het ideale moment van rijpheid is wanneer de trichoom ontwikkeling en het THC-niveau in je planten hun maximale hoogte hebben bereikt, dit is de tijd waarin we willen oogsten. Door geduldig te zijn, kan je fantastische toppen oogsten, die je precies die high geven waar je op uit bent. Welke specifieke combinatie van chemische stoffen voor jou het meest wenselijk is, is een kwestie van smaak en keuze, ontwikkeld met ervaring.

Cannabis produceert THC en CBN in de wortels, stengels, bladeren en in de vegetatie die de toppen omringen. Ze worden geproduceerd in de trichomen, die op het oppervlak van de meeste delen van de plant te vinden zijn. In de stengels en de eerste ventilator bladeren, zijn trichomen klein en blijven dicht bij het oppervlak. Naarmate de bloeiperiode vordert, ontwikkelen de klieren op de rijpere delen van de plant, inclusief de kleine blaadjes en de eerste kelken (die bestaan voor de ontwikkeling van zaden en om te voeden wanneer de mannelijke pollen de vrouwelijke plant hebben bevrucht). Deze kunnen worden waargenomen, ze lijken op paddestoelen met een lange steel en kogelvormige doppen op hun uiteinde.

Gerelateerd verhaal

Hoe Verhoog Je De Trichoomproductie Voor Het Oogsten Van Cannabis?

Een andere indicatie van rijpheid van een plant is de kleur van de stampers, de kleine haartjes die groeien vanuit de kelken. Hun taak is het verzamelen van de mannelijke pollen voor het bevruchten van de vrouwelijke eicel in de kelk wat een zaadje tot gevolg heeft. Als er geen mannelijk stuifmeel aanwezig is, groeien de kelken dicht zonder een zaadje in hen, wat resulteert in sinsemilla ("zaadloze") cannabis. Helemaal aan het einde van de bloei veranderen de stampers van kleur, een signaal van de rijpheid van de planten. De verandering in de stamper is van helder wit naar een roestig oranje of bruine kleur, dit is de aankondiging van het einde van de levenscyclus van de planten.

De meerderheid van de startende kwekers beginnen hun planten te oogsten nauwelijks een paar weken na het begin van de bloeitijd. Meestal is dit gewoon omdat onervaren kwekers de neiging hebben om overenthousiast af te gaan op het uiterlijk en het niet waarderen dat deze kleine, onrijpe toppen nog een weg te gaan hebben voordat ze hun hoogtepunt van rijpheid en het hoogste niveau van trichoom ontwikkeling hebben bereikt.