Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Kweken in broeikassen en serres

Wiet kweken in een broeikas of serre

Een broeikas is meestal een van glas en metaal gemaakte structuur die gebruikt wordt om planten in een beschermde omgeving te laten opgroeien. Een serre is een verlenging van een huis of gebouw die voornamelijk van glas is gemaakt.

Gebruik en kweken

Zonlicht is voor vrijwel alle planten essentieel, dus ook voor cannabis. Omdat er veel glas is gebruikt in de constructie, zal de zon de planten verlichten en zo gratis in energie voorzien. Dit is voordelig voor kwekers met een beperkt budget, want zij hebben nu geen lampen nodig.

Voordelen

Het grootste voordeel van een broeikas of een serre is de beschermde omgeving waarin de planten kunnen opgroeien. Omdat de planten niet onbeschermd buiten opgroeien, is het makkelijker om insecten en ziekten bij ze vandaan te houden. Het is bovendien ook mogelijk om de atmosfeer in de ruimte zelf te regelen. Dit houdt in: luchtvochtigheid, ventilatie, CO²-gehalte enz.

Nadelen

Een nadeel van het gebruik van een broeikas of serre is, net als bij iedere andere kweektechniek die in zijn energievoorziening afhankelijk is van de zon, het verlies van controle over de belichting. Hierdoor kan de plant zijn natuurlijke levenscyclus doorlopen en in bloei gaan staan als de dagen korter beginnen te worden (in de herfst). Daarom is het een goed idee om de planten in de lente klaar te maken om te groeien; zo kunnen ze hun hele levenscyclus doorlopen voordat ze worden geoogst.Automatic strains voor buiten