Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Cannabis informatie

Je wilt hier dus wat meer te weten komen over onze geliefde, goddelijke plant – Cannabis. In onze wietencyclopedie vind je niet alleen uitgebreide algemene informatie over cannabis, maar ook informatie over andere aspecten van Cannabis, zoals Ziekten en Remedies, waaronder symptomen van het Tabaksmozaïekvirus, Toprot en Meeldauw, en manieren om ziekten en insectenplagen te voorkomen en te bestrijden. En aangezien niet iedereen met groene vingers wordt geboren, geven wij je tips met betrekking tot het Kweken van wiet. Om je kweekavontuur helemaal tot een succes te maken, raden we je aan om vertrouwd te raken met de benodigde Mineralen & Voeding.

In de afdeling voor algemene informatie over cannabis, vertellen we over de psychoactieve bestanddelen CBD en THC die we in de rook aantreffen waar we zoveel van houden. En ken je de kenmerken van de Indica of Sativa planten of weet je wat internodes zijn? Voordat we uitleggen wanneer je moet oogsten en waarom je moet letten op de kleur van de trichomen, geven we ook enige opheldering over de rol van conductiviteit (EC), CO² en de pH-waarde in het Kweekproces. Maar we leren je nog veel meer, want je wilt natuurlijk ook weten hoe je cannabis op de beste manier kunt drogen. We geven zelfs uitleg over het enigszins ongebruikelijke ‘water uithardingsproces’.

In de hoofdstukken over het kweken van wiet, beginnen we met het ontkiemen van zaden. We vertellen over het belang van voldoende ventilatie en welke invloed verse lucht heeft en waarom sommige kwekers er een potje van maken als het op elektriciteit aankomt. We leggen ook uit welke opstelling je moet gebruiken; je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van SOG en SCROG (en je afgevraagd wat het betekent). Je vindt zelfs informatie over speciale behandelingen voor een betere oogst, zoals fimmen (FIM = “Fuck, I missed”), snoeien, toppen en splitsen. Naarmate je meer vertrouwd raakt met deze materie, wil je misschien meer lezen over het zelf maken van klonen of over het Kweken in Broeikassen en Serres.

In de hoofdstukken over Mineralen & Voeding leer je ten slotte meer over de voedingsstoffen (bijvoorbeeld calcium, fosfor, magnesium, kalium, stikstof en zwavel) die je plant nodig heeft om perfect te kunnen groeien. Hier vind je ook alles wat je moet weten over het goed bewateren van je cannabisplanten; we geven je zelfs een paar lessen in de wetenschap van over- of onderbewateren en de beste pH-waarden. Er zijn trouwens verschillende manieren om je wiet te kweken – we maken je bekend met Kokos, Hydro en we vertellen over metingen en de benodigde hoeveelheid voedingsstoffen. Ten slotte gaan we nog in op de belangrijke vragen: Wat zijn autoflowering zaden? En wat zijn gefeminiseerde cannabis