Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Vragen voor het interview met Dyadik

• Hallo Dyadik, natuurlijk willen we je eerst bedanken voor het geweldige speeltje dat je voor Zamnesia hebt gemaakt! Kun je ons iets over jezelf vertellen?; Wie ben je? Hoe oud ben je? Waar woon je? • Kun je in het algemeen iets vertellen over je papertoys? Vertel a.u.b. iets over de herkomst van de papertoys en het fenomeen eromheen. • Toen ik me een beetje begon te verdiepen in papertoys, kwam ik jou al gauw tegen, dus jij zult wel behoorlijk beroemd zijn in de wereld van de papertoys. Ben je er altijd in geïnteresseerd geweest? Wat is je achtergrond en hoe ben je maker geworden van papieren speeltjes? • Hoe lang doe je erover om een papertoy te maken? Wat zijn de verschillende stappen die je als ontwerper neemt? • Gebruik je enige vorm van software? Of alleen papier? • Wat inspireert je? Heb je speciale bronnen van inspiratie? Toen ik op het internet surfte op zoek naar papertoys vond ik heel veel sites die daaraan gewijd waren. Er blijken heel veel tentoonstellingen en boeken te zijn over kunstenaars zoals jij te zijn. Denk je dat je zou kunnen leven van enkel het maken van papertoys? • Wat was de gaafste papertoy die je ooit gemaakt hebt? • Wij zijn waarschijnlijk niet het eerste bedrijf voor wie je een papertoy maakt. Kun je ons dus vertellen wat de vreemdste opdracht is die je ooit hebt gekregen? • Is er een opdracht waar je nog steeds van droomt? Bijvoorbeeld een bedrijf of persoon. • Ik durf te wedden dat je niet erg geïnteresseerd bent in drugsgerelateerde avonturen, maar als je op onze site kijkt, is er dan iets dat je wat graag zelf eens zou willen proberen? • Bedankt voor het interview en je antwoorden Dyadik, en natuurlijk bedankt voor de papertoys die je voor ons gemaakt hebt!

Antwoorden:

1. Hallo, mijn naam is Dadik Triadi aka Dyadic, ik ben een man boordevol met ideeën, een maker van papertoys, een jedi-krijger, soms een zombie, en ik mag graag een glas thee drinken. Ik ben 30 jaar en ik woon in Jakarta, Indonesië. 2. Papertoy is in feite een 3D handwerk kunstvorm met papier, de kunst van het handwerk met gebruikmaking van papier als basismateriaal. Ik houd het ontwerp van een papertoy zo eenvoudig mogelijk, want het is belangrijk dat een papertoy eenvoudig in elkaar te zetten is. Je zou kunnen zeggen dat papertoy de kunst van het papier vouwen is, maar in tegenstelling tot bij origami moet je bij het maken van een papertoy ook knippen (met een schaar of mes) en lijmen. De papertoy kunst komt uit Japan en wordt steeds populairder in de VS en Europa. Daar wordt de papertoy urban paper genoemd, want je zou kunnen zeggen dat een papertoy een combinatie is van papier vouwen en urban art, die vrijheid van expressie in kunst of een stedelijke omgeving vooropstelt.

Papertoys worden steeds populairder en profiteren hierbij van de snelle groei van internettechnologieën, want die maken het eenvoudiger om ze te verspreiden en om het papertoy patroon op het internet te zetten. 3. Beroemd?? lol Nee, je kunt betere stellen dat ik besta in de wereld van papertoys. Ik was altijd geïnteresseerd in speelgoed en toen ik papertoys ontdekte, werd ik er verliefd op. Ik heb geen achtergrond die gerelateerd is aan wat ik nu doe, zelfs geen achtergrond van designer of illustrator, ik ben een self-made papertoy designer. 4. Het duurt een paar uur om een papertoy te maken. Ik maak altijd eerst een schets van hoe het uiteindelijke patroon eruit moet zien en daarna maak ik op de computer het ontwerp. 5. Yep, ik maak gebruik van Coreldraw en Photoshop om mijn papertoys te ontwerpen. 6. Er is denk ik veel waardoor ik word beïnvloed. Ten eerste urban culture, comics, tekenfilms, en last but not least, ik hou echt van alles wat met zombies te maken heeft. Jazeker, u hebt gelijk, er zijn heel veel geweldige papertoy sites en heel veel goede papertoy ontwerpers die tentoonstellingen houden en boeken over papertoys uitgeven. Genoeg verdienen met alleen het maken van papertoys? Hmm, dat is een moeilijke vraag. Vooralsnog is het moeilijk om ervan te leven, want het is gewoon een hobby en we krijgen niet genoeg betaalde opdrachten. Maar ik droom er wel van om ooit genoeg geld te verdienen met het maken van papertoys. Ik hoop dat er meer bedrijven zoals Zamnesia zijn die geïnteresseerd zijn en die weten dat een papertoy een goed promotiemiddel voor hun bedrijf is. 7. De gaafste papertoy die ik heb gemaakt, is misschien wel de DUMPY papertoy, want dit is het eerste papertoy karakter dat ik heb gemaakt. 8. Ik denk dat iedere cliënt verschillende en unieke wensen heeft, en het zijn altijd leuke en interessante projecten en ik doe altijd mijn best voor de cliënten en probeer ze tevreden te stellen met mijn papertoy ontwerp. 9. Ik droom er nog steeds van om ooit eens mijn eigen papertoy boek en veel betaalde opdrachten bij een bedrijf te hebben. 10. Hmm, ik denk dat ik de big budha zaadjes zou proberen en dan zou roken met de black hat skull keramische waterpijp!!! Daar word je high van!! LOL 11. Graag gedaan man, nogmaals bedankt voor het vertrouwen dat jullie in me gesteld hebben om het bedrijfslogo te ontwerpen. Het was een grote eer voor mij. Hopelijk kunnen we in de toekomst aan een nieuw papertoy project werken.

Zami Papertoy

Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.