Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

WAT ZIJN MAGIc TRUFFELS?

Magic TrufflesMagic truffels, ook wel 'de Steen der Wijzen' genoemd, zijn eigenlijk geen truffels maar sclerotia van Psilocybe paddenstoelen. Sclerotia zijn myceliumverdikkingen die ondergronds groeien en deel uitmaken van de schimmel, net als de vruchtlichamen die boven de grond verschijnen.

Het interessante deel: Het sclerotium van een schimmel bevat dezelfde ingrediënten als die die in een vruchtlichaam worden aangetroffen. De zogenaamde magische truffels zijn dus volle dragers van de entheogene moleculen psilocybine, psilocibe en baeocystine/norbaeocystine.

Maar niet alle soorten van het geslacht Psilocybe vormen sclerotia. Dit kenmerk werd voor het eerst ontdekt in Psilocybe Mexicana. Psilocybe Tampanensis en Psilocybe Atlantis hebben tevens de gewoonte om sclerotia te vormen, maar magische truffels staan over het algemeen niet bekend onder hun geslachtsnaam, maar eerder als Sclerotia Tampanensis, Sclerotia Mexicana etc.

Bovendien vormen sommige Panaeolus soorten die (mottlegill) ook psilocybine bevatten, bijvoorbeeld Panaeolus cyanescens, ook sclerotia, maar dan niet in zo'n overvloedige hoeveelheid als de Psilocybe soorten. Dankzij de toegewijde inzet van enkele fans in de afgelopen jaren is een aantal nieuwe soorten ontwikkeld, waarvan de meeste uit Nederland komen, zoals Psilocybe Mokum (Mokum is een synoniem van Amsterdam), Psilocyba Utopia en Psilocybe Hollandia.

Mycelium and Sclerotia aka Magic Truffles

 

Bekijk ons brede assortiment Magic truffels:

Psilocybe atlantisMagische Truffels Mexicana

Psilocybe mexicanaMagische Truffels Fantasia

Psilocybe tampanensisMagische Truffels Pajaritos

Psilocybe pajaritosMagic Truffels Mokum

Magic Truffels Tampanensis

Psilocybe hollandiaMagic Truffels Atlantis

Magic Truffels Pandora

Magic Truffels Hollandia

Magic Truffels Utopia

 

Zamnesia

Magische truffels