Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

PSYCHEDELISCHE CHEMIE

Psilocybine, psilocine en baeocystine/norbaeocystine zijn in de natuur voorkomende psychedelica van het tryptamine type, die tot voor kort enkel in schimmelorganismen waargenomen kon worden. De bestanddelen zijn aanwezig in verschillende schimmels, met name in het geslacht psilocybe, dat over de hele wereld voorkomt. In het menselijk lichaam bindt psilocybine/psilocine zich aan serotoninereceptoren, want de chemische structuur van deze stoffen lijkt op die van serotonine (5-hydroxytryptamine). Het was niemand minder dan LSD-uitvinder dr. Albert Hofmann die in 1995 de entheogene tryptaminen uit Psilocybe Mexicana en Psilocybe Cubensis extraheerde en isoleerde en ze de naam psilocybine en psilocine gaf.

Psilocybine/psilocine

Deze twee bestanddelen kunnen in één adem worden genoemd. Psilocybine wordt namelijk in het menselijk lichaam naar psilocine omgezet door de verwijdering van een fosfaatgroep, en psilocine is een krachtig entheogeen en veroorzaakt een soortgelijk effect als het semi-synthetische LSD en vergelijkbare lage doseringen van natuurlijk N, N-dimethyltryptamine (DMT). Psilocybine en psilocine zijn indole alkaloïden en behoren tot de klasse van tryptaminen.

Baeocystine / norbaeocystine

Baeocystine (= N-Norpsilocybine) en norbaeocystine zijn licht effectieve hallucinogenen en behoren tevens tot de klasse van tryptaminen. Voor zover bekend worden baeocystine en norbaeocystine alleen aangetroffen in schimmels en komen ze meestal samen met het psilocybine/psilocine complex voor.

 

Bekijk ons brede assortiment Magic truffels:

Psilocybe atlantisMagische Truffels Mexicana

Psilocybe mexicanaMagische Truffels Fantasia

Psilocybe tampanensisMagische Truffels Pajaritos

Psilocybe pajaritosMagic Truffels Mokum

Magic Truffels Tampanensis

Psilocybe hollandiaMagic Truffels Atlantis

Magic Truffels Pandora

Magic Truffels Hollandia

Magic Truffels Utopia

 

Zamnesia

Magische truffels