Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Effecten van Mescaline Cactussen

Het belangrijkste bestanddeel van mescalinecactussen is mescaline zelf. Daarom is het een mescaline-ervaring die je zou verwachten na consumptie van zulke cactussen. De pure, synthetisch geproduceerde drug kan echter niet een dergelijk afgeronde ervaring opleveren als het mengsel van bestanddelen in de cactusplanten. Laten we het erop houden dat het verschillende ervaringen zijn. Ze hebben iets gemeenschappelijks, maar de ervaring als geheel is perfecter wanneer hij veroorzaakt is door een cactus.

Het effect van mescalinecactussen treedt ongeveer 30 tot 130 minuten na inname van de stof in. Als de effecten van een mescalinecactus intreden, ervaren veel psychonauten eerst een hevige misselijkheid, die vaak uitloopt in kotsorgieën. De Amerikaanse Indianen menen dat men hiermee het lichaam reinigt en tevens de kater van de volgende dag veroorzaakt. Zo kun je je visuele reis volledig rein beginnen. Afhankelijk van de dosering zal de psychonaut een reis ervaren naar zijn innerlijke zelf, een reis door het universum, een trip naar de goden. Bij de juiste dosering veroorzaakt mescaline kleurige hallucinaties, net als een klassieke tryptamine entheogeen. De hele ervaring is echter zeer emotioneel geladen. Voor sommigen is de ervaring een soort van droom. Maar alleen de ervaren psychonaut kan zulke nuanceringen maken. De effecten van de cactus houden, afhankelijk van de variëteit en soort, 4-9 uur aan voordat ze volledig zijn weggeëbd.

Over het algemeen kun je stellen dat mescaline zich gedraagt als psilocybine en LSD-25. Bij lagere doseringen, 50 tot 150 mg mescaline, kunnen mescalinecactussen een stimulerend en aansporend effect hebben en zelfs prestatieverhogend zijn. Hier komt een zekere analogie met amfetaminederivaten, die chemisch zeer verwant zijn, aan het licht.

In de geneeskunst van de inheemse volkeren worden mescalinecactussen vaak aangewend als medicinale planten, die vele medicinale eigenschappen hebben en ingezet kunnen worden tegen bijvoorbeeld koorts, pijn en vergiftiging.

ZamnesiaMescaline Cactussen