Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Veiligheid en Risico's

Er kan in feite niet veel gebeuren als je mescalinecactussen gebruikt. Je kunt je hoogstens aan de naalden prikken of opgepakt worden door de politie. De cactus zelf levert niet veel gevaren op. Slechts drie.

MESCALINE OVERDOSIS

In de literatuur wordt beschreven dat een sterke overdosis van mescaline ademhalingsmoeilijkheden kan veroorzaken. Een dergelijk geval is echter nooit gedocumenteerd. Bij muizen bedraagt de fatale dosis 880 g/kg lichaamsgewicht. Als je dit op mensen toepast, betekent dat dat een volwassen persoon in theorie ongeveer 70 g mescaline moet innemen om dood neer te vallen.

VERWARRING MET ANDERE PLANTEN

Onervaren psychonauten kunnen mescalinecactussen verwarren met planten van de wolfsmelkfamilie. Met name Peyote wordt gemakkelijk verward met de giftige Euphorbia obesa, die men niet op moet eten, want dan is het afgelopen met de pret. Daarom: Ervaring, kennis en kennis van de feiten zijn de beste lijfwachten.

PSYCHOSEN / SLECHTE TRIP

Net als alle psychedelica kan mescaline een latente psychose uitlokken of een slechte trip veroorzaken. In het geval van een plotselinge psychose zullen paramedici een benzodiazepine toedienen, bijvoorbeeld Valium, Ativan of Versed. Deze medicijnen maken meestal binnen een paar minuten een eind aan de psychedelische trip. In het geval van een slechte trip moet de gebruiker gerust worden gesteld door tegen hem te praten, moet hij van water en verse lucht voorzien worden en moeten zijn vrienden hem liefdevol verzorgen.

ZamnesiaMescaline Cactussen