Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

JE EIGEN CACTUSSEN KWEKEN

Thuis cactussen kweken is niet moeilijk, maar je moet wel met een paar kleine dingen rekening houden.

CACTUSSEN KWEKEN UIT ZADEN

PeyoteAlle mescalinecactussen kunnen uit zaden worden gekweekt. Deze zaden zijn verkrijgbaar in tuincentra en etnobotanische winkels. Cactuszaden worden in potgrond geplaatst en eventueel met wat zand bedekt. Dit om schimmels te voorkomen. Houd de boel daarna goed vochtig en plaats het in een kasklimaat, bijvoorbeeld met een kleine luchtbevochtiger.

De zaden ontkiemen redelijk snel, afhankelijk van de soort, en later, als het stabiele zaailingen zijn, verplaats je ze naar aparte potten. Nu moet je geduldig zijn. Langzaamaan zullen de cactussen zich ontwikkelen van zaailingen naar planten. De cactussen moeten regelmatig bewaterd worden, maar nooit excessief. Gewoon wanneer het substraat droog is. Dit kan echter per cactus verschillen. Daarnaast hebben ze nog een ding nodig: licht. Daarom moeten ze op de vensterbank geplaatst worden of, in de zomer, zelfs buiten.

VEGETATIEF CACTUSSEN VOORTPLANTEN

Maar er is ook een andere manier. Neem een schoon mes, snij een stukje van de cactus af, laat het oppervlak drogen en stop het daarna gewoon in cactussubstraat. Aan het uiteinde van de vaatbundels zullen nieuwe wortels groeien en het geheel zal zich onafhankelijk ontwikkelen en groeien.

Sommige cactussen vormen loten die gemakkelijk van de moederplant losgemaakt kunnen worden en verder apart gekweekt kunnen worden. Bij de meeste cactussen is de vegetatieve voortplanting erg eenvoudig.

ZamnesiaMescaline Cactussen