Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Chemie Van Ayahuasca

De belangrijkste actieve biochemische bestanddelen in Banisteriopsis caapi, Banisteriopsis inebrians en andere soorten Banisteriopsis zijn: ß-carboline alkaloïden, harmine, harmaline, tetrahydroharmine, harmol, harmisch zuur, methylester-harmische amide, acetyl norharmine, harmine N-oxide, harmalinisch zuur and ketotetra-hydronorharmine.

Banisteriopsis caapi bevat een grotere hoeveelheid tetrahydroharmine dan Peganum Harmala (Syrische Wijnruit) en bepaalde soorten Pasiflora sp., welke ook harmala alkaloïden bevatten. Dit kan wellicht de oorzaak zijn van de, in vergelijking met soortgelijke preparaten (Ayahuasca analogen), completere en langer durende therapeutische effecten die echte Ayahuasca veroorzaakt.


1. Banisteriopsis Caapi

Banisteriopsis Caapi bevat Harmine, Harmaline, Tetrahydroharmine, Harmol en 6-methoxytryptamine.

De belangrijkste actieve bestanddelen in Banisteriopsis caapi zijn de alkaloïden Harmine, Harmaline en Tetrahydroharmine. Zowel Harmine als Harmaline zijn zeer omkeerbare MAO-remmers, terwijl Tetrahydroharmine een zwakke serotonine (5-hydroxytryptamine) opnameremmer is. 

 

Harmine

De kristallijne harmala alkaloide Harmine remt omkeerbaar monoamine oxidase A (MAO-A), maar heeft geen effect op MAO-B. Toen Harmine voor het eerst werd ontdekt, werd het "Telepathine" genoemd, maar die naam werd snel afgedankt toen wetenschappers ontdekten dat dezelfde alkaloïden ook al was verkregen uit Peganum harmala. MAO-remmers, zoals Harmine, voorkomen de afbraak van monoamine neurotransmitters door het remmen van de werking van MAO-enzymen, die normaal DMT afbreken en dit verhindert door de bloed-hersenbarrière te passeren.

Harmine

 

Harmaline

Harmaline is de gereduceerde vorm van gehydrogeneerde Harmine en een omkeerbare remmer van MAO-A. Harmaline is een alkaloïde van de beta-carboline familie die het centrale zenuwstelsel stimuleert.

Harmaline

 

Tetrahydroharmine

Tetrahydroharmine is een beta-carboline derivaat en een zwakke serotonine opnameremmer, het remt monoamine oxidase A niet.

Tetrahydroharmine

Harmol

Harmol is een giftige beta-carboline indoleamine alkaloïde (ook gevonden in Peganum harmala, Tribulus, Kallstroemia spp., Elaeagnus angustifolia en Passiflora incarnata).

Harmol

6-Methoxytryptamine

6-Methoxytryptamine is een indool uit de familie van tryptaminen.

6-Methoxytryptamine

2. Psychotria viridis en Psychotria carthagenensis

Psychotria viridis en Psychotria carthagenensis bevatten Dimethyltryptamine, Mono methyltryptamine en 2-methyl-1,2,3,4-tetrahydro-ß-carboline.

Dimethyltryptamine

Dimethyltryptamine (afgekort DMT, ook gevonden in Mimosa tenuiflora en Diplopterys cabrerana) is een endogene chemische stof die door het door het lichaam tijdens de slaap in de REM-fase wordt afgescheiden en ook wanneer het lichaam extreme stress ervaart (zoals een bijna dood ervaring). DMT is structureel gelijk aan bufotenin, serotonine en psilocine en psilocybine, de werkzame stoffen in veel paddo's. Het is een zeer krachtige hallucinerende stof die intenser is dan LSD. DMT is oraal niet actief bij een redelijke dosering en vereist een monoamine oxidase remmer om het spijsverteringsstelsel en de bloed-hersenbarrière te passeren. DMT werd in 1931 voor het eerst samengesteld door de Canadese chemicus Richard Helmuth Fredrick Manske.

Dimethyltryptamine

 

Monomethyltryptamine

Monomethyltryptamine is een tryptamine alkaloïde, die gevonden is in de bladeren, schors en scheuten van verschillende planten; ook is het gevonden in de urine van autistische patiënten met een verstandelijke handicap en epilepsie.

Monomethyltryptamine

2-methyl-1,2,3,4-tetrahydro-ß-carboline

2-methyl-1,2,3,4-tetrahydro-ß-carboline komt vaak in kleine hoeveelheden voor in veel planten met entheogene tryptamines, waaronder Mimosa hostilis en Phalaris spp.

2-methyl-1,2,3,4-tetrahydro-ß-carboline

3. Diplopterys cabrerana (Chaliponga)

Diplopterys cabrerana bevat N-methyltryptamine, 5-MeO-DMT (5-methoxy-Dimethyltryptamine), bufotenine en N-Methyltetrahydro-ß-carboline (Tetrahydroharman).

Diplopterys cabrerana bevat het indool ethylamine alkaloïde N, N-Dimethyltryptamine, een alkaloïde waarvan de structuur gelijk is aan Serotonine. Het bindt aan de 5-HT2-receptoren en gedeeltelijk aan de 5-HT2A-receptoren. DMT zelf, wanneer oraal ingenomen, laat geen effecten zien, omdat het endogene enzym monoamine oxidase omzet in inactieve aldehyden. De beta-carboline in de Banisteriopsis caapi rank remmen tijdelijk de productie van deze monoamine oxidase, waardoor de DMT in staat is de gevoelige onderdelen in de hersenen te bereiken, zoals de prefrontale, pariëtale en somatosensorische cortex en de olfactorische tuberkel. Diplopterys cabrerana bevat ook N-methyltryptamine, 5-MeO-DMT (5-Methoxy-Dimethyltryptamine), bufotenine en N-Methyltetrahydro-ß-carboline, alkaloïden die zelden worden gevonden in Psychotria viridis (uitsluitend sporen).

 

N-Methyltryptamine

N-methyltryptamine (afgekort als NMT) is een tryptamine alkaloïde die gevonden is in de bladeren, schors en scheuten van verschillende planten zoals Virola, Acacia Mimosa, Desmanthus en is ook een natuurlijk restelement in menselijke urine. Het is ook endogeen; het wordt in het menselijk lichaam geproduceerd als een eindproduct van de stofwisseling uit het aminozuur L-tryptofaan. NMT lijkt oraal inactief te zijn en produceert geen psychoactieve effecten, hoogstwaarschijnlijk door de uitgebreide stofwisseling.

N-Methyltryptamine

5-MeO-DMT

5-MeO-DMT is een lid van de tryptamine-familie en is een kristalheldere, witte substantie. Net als N-methyltryptamine wordt het samengesteld in het menselijk lichaam als een eindproducht van de stofwisseling van het aminozuur L-tryptofaan. 5-MeO-DMT is een natuurlijk voorkomende stof in sommige planten; het is gevonden in de hars van Virola, in de zaden van Mucuna pruriens, Yopo en in de afscheiding van sommige padden, zoals de Colorado River Toad en de Cane Toad. 5-MeO-DMT wordt meestal gerookt maar kan ook via de neus worden toegediend of worden ingespoten.

5-MeO-DMT

 

Bufotenine

Bufotenine (afgeleid van Bufo-Toad) is een hallucinerende tryptamine alkaloïde. Bufotenine is nauw verwant aan de menselijke neurotransmitter Serotonine en is structureel gelijk aan Psilocine, 5-MeO-DMT en DMT. Bufotenine werd eerst gevonden in de huidafscheiding van padden en in het bijzonder in de afscheiding van de Colorado River Toad (Bufo alvarius). Het is ook gevonden in Anadenanthera colubrina and Anadenanthera peregrina.

Bufotenine

Leeftijdsverificatie 18+

Ben je 18 jaar of ouder? De content op Zamnesia.nl is uitsluitend geschikt en bestemd voor volwassenen.

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent.


Beste van Ayahuasca