Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Scharen en trimmers na de oogst

Cannabisplanten kunnen maar in een heel korte periode geoogst worden. Terwijl commerciële kwekers vaak hun toevlucht moeten nemen tot mechanische trimmers om heel veel planten in een kort tijdsbestek te kunnen verwerken, kunnen thuiskwekers op hun gemak handmatig oogsten. Sommige kenners beweren zelfs dat met de hand geknipte marihuana beter smaakt.

Voor iedere plant heb je soms meerdere knipgereedschappen van verschillende grootte en precisie nodig - hoewel je bij binnenshuis gekweekte planten uit de voeten kunt met een degelijke, scherpe trimmer. Een goede trimmer kun je herkennen aan zijn extreem scherpe randen, want je wilt de takken knippen en niet pletten. Hij moet niet te groot zijn, want het scheiden van de bloemen en bladeren is een nauwkeurig werkje en te grote scharen kunnen dit bemoeilijken.

Sommige goedkopere scharen en trimmers verliezen hun scherpte nadat je er een paar cannabisplanten mee hebt geknipt. Dit is de gebruikelijke slijtage en daar moet je rekening mee houden - je kunt het best meerdere scharen en trimmers in huis hebben als je een grotere oogst op het oog hebt.