Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Ongediertebestrijding / ziekten

Cannabis indica is een uiterst genietbare plant. Niet alleen voor mensen. Plagen houden er helaas ook van.

Een van de vervelendste, moeilijk in de hand te houden dingen die je cannabisplantage kunnen overkomen, is een invasie van een of andere plaag. Deze kan uiteindelijk, als je er niets tegen doet, je planten beschadigen en doden. Of het nu kleine, witte spinnen zijn die piepkleine webben achterlaten op de toppen van je planten, of gewoon mieren - de aanwezigheid in je kweekruimte van enig ander levend wezen dan de cannabis zelf (en zijn symbiotische bacteriën en zwammen) is zeer zeker niet gewenst.

Nog een nachtmerrie van kwekers: ziektes. Worden de bladeren van je planten bruinig, gelig, verdraaien ze en trekken ze krom, vallen ze af of drogen ze uit zonder zichtbare reden? Dit kan komen door een overdosis van de een of andere voedingsstof, of een plantenziekte.

In beide gevallen is het makkelijker om te voorkomen dan te genezen. Er bestaan toepassingsspecifieke beschermende chemicaliën, die beschikbaar zijn als op te gieten vloeistof of als spray. Deze kunnen een gevaarlijk milieu creëren voor allerlei soorten onwelkome gasten. De meeste plantversterkers maken de plant meer resistent tegen allerlei soorten ziektes - net als vitaminen dat bij mensen doen. Wat verder ook nog belangrijk is, is dat je al het dode materiaal verwijdert, de kweekruimte schoon houdt, kwaliteitsgrond gebruikt en probeert om de vuiligheid van buiten niet naar binnen te brengen. Als zich eenmaal een kritische situatie voordoet, kun je je cannabisplantage nog steeds redden met speciale producten. Het is erg belangrijk dat je deze niet vlak voor het oogsten gebruikt, want sommige van deze stoffen kunnen schadelijk zijn als je ze binnenkrijgt. Lees altijd aandachtig de bijsluiter!