Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Kloon apparatuur ontkiemen

Het gebruik van klonen - stekjes van de moeder-cannabisplant - bespaart tijd in vergelijking met het kweken met zaden. Door het klonen kunnen de planten ook exacte genetische kopieën van de ouders worden - een eigenschap, die door veel kwekers die op zoek zijn naar hun Heilige Graal van marihuana, zeer wordt gewaardeerd.

Jonge klonen zijn erg kwetsbaar en hebben tijdens de eerste dagen of zelfs weken extra zorg nodig. Een hoog vochtigheidsgehalte en wortelenzymen doen wonderen. Totdat ze tekenen van aanpassing beginnen te vertonen, waarbij nieuwe lagen van bladeren worden gevormd, kun je klonen het best in een propagator bewaren. Deze zijn beschikbaar in verschillende afmetingen, sommige met verwarmde bodems, zodat je jonge planten vertroeteld worden en je op hun beurt belonen met een sappige oogst.

De belichting tijdens de eerste fase van de levenscyclus van een kloon is een controversiële zaak - sommige kwekers geven er de voorkeur aan om de hoeveelheid licht en de intensiteit ervan te beperken, want stekjes zijn erg gevoelig, terwijl anderen hun planten tijdens de eerste dagen 24 uur licht geven, maar vaak wel van een lagere intensiteit (CFL, MH op iets grotere afstand, LED).