Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Kweektenten ontkiemen

Net als volwassen cannabisplanten moeten klonen en zaailingen in een specifiek microklimaat worden gehouden. Aangezien dit klimaat behoorlijk afwijkt van het microklimaat dat oudere planten nodig hebben, kun je ze het best in een speciaal geprepareerde kweekruimte houden. Dit kun je gemakkelijk bewerkstelligen met een kloontent, een kloonbox.

Net als gewone kweektenten is dit een geluid-, licht- en geurdichte constructie met een witte of zilveren (mylar, orca) reflecterende voering die je in staat stelt om maximaal te profiteren van het beschikbare licht. Het helpt om de vochtigheid op het juiste niveau te houden (rond de 80% tijdens de eerste weken van de levenscyclus). Doordat kloonboxen meestal zijn uitgerust met meerdere verdiepingen, heb je genoeg ruimte voor je jonge zaailingen en klonen. Na enige aanpassingen kunnen de kloonboxen ook gebruikt worden als speciale boxen om de moederplant in te verzorgen.

Omdat cannabisplanten een sterke en karakteristieke geur verspreiden, worden kwekers die kloontenten gebruiken met dezelfde problemen geconfronteerd als bij kweektenten - goedkopere modellen, gemaakt van een dunner materiaal, zijn minder geurdicht.