Product successfully added to your shopping cart.
Check out

Hydro  ontkiemen

Afhankelijk van het uiteindelijke kweeksubstraat dat je in ons hydrocultuursysteem wilt gebruiken, heb je de keus uit een aantal verschillende substraten. In hydrocultuur-cannabisplantages wordt vaak gebruik gemaakt van steenwol, vanwege de veelzijdigheid, beschikbaarheid en de prijs.

Een ander materiaal dat geschikt is voor het ontkiemen van cannabiszaden en het verzorgen van stekjes is kokos. Het is beschikbaar in allerlei verschillende vormen, zelfs in speciale voorgevormde ringen, waar je heel mooi een zaadje in kunt plaatsen. Net als in grond zal het zaadje uit zichzelf ontspruiten en een stekje zal zich aanpassen, maar je kunt de kans dat dit sneller gebeurt verhogen met een goed ontwikkeld wortelsysteem. Hierdoor zul je meer succes oogsten en je jonge planten gezonder maken.

De sleutel tot een succesvolle voortplanting is het gebruik van wortelenzymen – in poedervorm, als vloeistof of gel – want deze stellen de jonge plant in staat om zonder onnodige moeite sterke wortels te ontwikkelen, en hierdoor blijft er meer energie over voor een gezonde groei en dat leidt altijd tot een betere en grotere opbrengst van hoogkwalitatieve marihuana.