Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Voorgroeien

Omdat cannabis een éénjarige plant is – d.w.z. dat hij in één seizoen de volwassenheid bereikt – moet een kweker zorgen voor een constante toevoer van zaailingen om de plantage continu in bedrijf te houden. Twee kweekscholen beweren dat je dit bereikt door ofwel gebruik te maken van vers ontkiemde zaden ofwel klonen van de moederplant.

Hoe dan ook, je moet jonge plantjes hebben die je naar de volwassenheid kunt begeleiden, zodat ze vervolgens zware marihuanatoppen zullen ontwikkelen. Deze zaailingen hebben extra aandacht nodig en vereisen net iets andere omstandigheden dan die waaronder oudere planten gedijen. Het vochtigheidsgehalte zou rond de 80% moeten schommelen , het licht moet iets minder intens zijn en je zou best 24 uur kunnen belichten.

Om het voortplantingsproces mogelijk te maken, is een aantal handige accessoires beschikbaar, zoals ontkiemingstrays, verwarmde propagators etc. Voor grootschalige productie is een speciale box voor klonen en zaailingen misschien wel handig, want hiermee kun je maximaal gebruik maken van de beschikbare ruimte en je opbrengst vergroten.