Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Voedingstoffen  - organisch

Hoewel cannabis een schitterende plant is en het kweken ervan een hobby die de moeite waard is, genieten de meeste (zo niet alle) kwekers van het consumeren van hun product - gedroogde bloemen, marihuana. Net als met vruchten en groenten (mensen ook trouwens) is de precieze samenstelling van marihuana afhankelijk van waar je je cannabisplanten mee voedt. Veel meststoffen, helemaal als je tijdens de laatste week van de bloei niet spoelt, kunnen je oogst beïnvloeden, niet alleen de omvang (groter) ervan, maar ook de kwaliteit en de smaak (aanmerkelijk slechter).

Hoewel het nog steeds mogelijk is om 100% gezonde, veilige en smakelijke toppen te produceren met gebruikmaking van minerale meststoffen, geven veel kwekers toch de voorkeur aan organische voedingsstoffen. Aangezien marihuana onder sommige kenners een quasi-religieuze status geniet, is het voor hen ook belangrijk om hun planten te kweken met alleen natuurlijke, organische producten.

Net als kunstmatige meststoffen, leveren organische meststoffen voedingsstoffen (N, P, K), nuttige bacteriën, vitaminen en natuurlijke supplementen aan de plant en deze verbeteren zowel de hoeveelheid als de kwaliteit van de marihuana.

Als je een automatisch irrigatiesysteem of een hydrocultuursysteem hebt, moet je extra zorg in acht nemen bij het gebruik van organische voedingsstoffen. Kleine organische deeltjes kunnen soms de slangen verstoppen - door een reinigingsvloeistof toe te voegen, kun je dit probleem verhelpen.