Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Voedingsstoffen

In hun natuurlijke omgeving halen cannabisplanten hun voedingsstoffen uit de grond, de regen en de zon. Als ze binnenshuis worden gehouden, is het de kweker die er verantwoordelijk voor is dat de planten genoeg voedingsstoffen en micro-elementen krijgen om te kunnen gedijen.

De drie basisingrediënten van de plant zijn stikstof (N), fosfor (P) en kalium (K). De verhouding waarin deze stoffen in een bepaalde voedingsstof aanwezig zijn, wordt meestal in deze volgorde weergegeven: N-P-K (bijv. 3-2-5, dit betekent 3 delen stikstof, 2 delen fosfor en 5 delen kalium). Dit zijn de drie noodzakelijke elementen zonder welke de plant niet zal groeien.

Als je sappige toppen en een behoorlijke marihuanaoogst wilt bereiken, moet je je planten veel meer geven dan het absolute minimum. Er bestaat een heel arsenaal aan supplementen, bloeistimulators, wortelenzymen, smaakverbeteraars, spoelmiddelen etc. waarmee je de plant gezond kunt laten opgroeien - en hiervoor zul je genereus beloond worden.

In de meeste gevallen - behalve met de veilige, 100% organische voedingsstoffen - kan te veel van het goede in feite fataal zijn voor de plant, dus houd je strikt aan de richtlijnen van de producent. Hoewel je de voedingsschema's enigszins kunt aanpassen, ben je pas echt een goede kweker als precies kunt voorspellen wat de gevolgen wat een aanpassing zullen zijn, maar hiervoor heb je eerst jarenlange ervaring nodig.