Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Diversen kweektenten

Kweektenten zijn zo duurzaam en bestendig mogelijk ontworpen. Het kan echter gebeuren – vanwege een fout in het ijzerwerk, een ongelukje tijdens het transport etc. – dat sommige onderdelen beschadigd of verloren raken. Om ervoor te zorgen dat je kweektent voor 100% werkt, is het mogelijk om sommige onderdelen te vervangen of om extra onderdelen toe te voegen.

De meeste kweektenten zijn verstevigd om steun te bieden aan belichting, ventilators en koolstoffilters. De draagkracht van deze versteviging heeft echter zijn grenzen. Als je meer steun nodig hebt, wordt het gebruik van extra stangen aanbevolen.

Hoewel bijna alle materialen die voor de productie van kweektenten worden gebruikt waterbestendig zijn, wil je toch niet iedere keer dat je planten te veel water krijgen de bodem moeten schoonmaken. Om dit te vermijden zijn er voor de meeste tenten speciale bodems beschikbaar.

Een handig gereedschap voor je kweektent is een droognet waarmee je binnen enkele seconden je kweektent kunt veranderen in een droogsysteem. Het enige wat je hoeft te doen is de lichten te vervangen door een passend net, waarbij je het ventilatiesysteem en de carbonfilter op hun plaats laat, want die heb je nodig om je marihuanaoogst snel en discreet te drogen.