Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Kweektenten en kits kweektenten

Het microklimaat dat vereist is voor cannabisplanten, wordt het best bereikt in kweektenten. Deze toepassingsspecifieke ruimtes zijn geluid-, geur- en lichtdicht en bieden zo de mogelijkheid tot een 100% discrete manier van kweken.

Ze zijn leverbaar in verschillende soorten en grootten. De kleinste zijn ongeveer 60x60 cm, met een totaal kweekoppervlak van zo’n 0,36 m², perfect voor hobbyisten en weekendblowers. Deze tenten werken het best met 150 W of 250 W MH-/HPS-lampen of met energiebesparende CFL-lampen. Voor iets grotere tenten (80 x 80 cm) heb je een 400 W lamp nodig; in tenten met een oppervlak van 1 m² kun je het best een 600 W lamp gebruiken, maar 400 W is ook prima. Er zijn ook grotere ruimtes beschikbaar, sommige met twee ruimtes, die ontworpen zijn voor meerdere lichtbronnen of een verlichtingsrail.

De kwaliteit kan ook variëren. Sommige van de eenvoudigste kweektenten zijn gemaakt van een dunner materiaal dat enigszins de geur doorlaat. Deze tenten zijn ook minder slijtvast. Van een behoorlijke tent zou je dik materiaal, een stevige constructie en betrouwbare ritssluitingen moeten kunnen verwachten.

Omdat iedere kweker zo zijn eigen favoriete materiaal heeft, kan de binnenste laag van een kweektent gewoon wit zijn, of gemaakt van een of ander reflecterende folie, zoals mylar of orca.