Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Vaten en watertanks bewatering

Automatische irrigatiesystemen zijn net als de meer geavanceerde hydrocultuur- of luchtteeltsystemen allemaal gebaseerd op het hetzelfde principe. De in water opgeloste voedingsstoffen worden op een aparte plek bewaard en met regelmatige tijdsintervallen en volgens de regels van de desbetreffende techniek aan de planten toegediend.

Om de voedingsoplossing te beschermen en de beste kwaliteit te garanderen, is het belangrijk om de oplossing op de juiste manier op te slaan. Schimmels en algen zijn de natuurlijke vijanden van cannabisplanten - en die willen we dus niet in de kweekruimte hebben. Om te voorkomen dat ze toch de kop opsteken, moet het reservoir met de voedingsoplossing in het donker bewaard worden.

De grootte moet worden aangepast aan de eisen van je systeem. Het volume controleren (hoeveel liter gaat erin) is niet voldoende - je moet er ook zeker van zijn dat hij in je kweekruimte past. Je moet ook letten op de hoogte, want het water mag niet te laag staan (pompen hebben een beperkt vermogen) en ook niet te hoog (het water kan dan enkel door de zwaartekracht gaan stromen, waardoor je planten te veel water krijgen).