Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Cannabis zaden

Als je er serieus over denkt om zelf marihuana te gaan kweken, moet je beginnen met het voor jou geschikte ras uit te zoeken. Er zijn veel verschillende soorten wiet die allemaal van elkaar verschillen in effect en groeikenmerken.

Sommige kwekers geven er de voorkeur aan dat hun planten een enkele stengel of één grote top produceren, want deze doen het goed bij de Sea of Green techniek. Anderen, die gebruik maken van Screen of Green of LST als kweekmethode, hechten er waarde aan dat hun planten rekbaar zijn en meerdere toppen groeien. De hoogte kan ook worden aangepast aan de apparatuur die je gebruikt - als het nodig is, kun je planten kweken die niet hoger dan een halve meter worden. Voor het gemak van de kweker zijn de meeste variëteiten beschikbaar in de gefeminiseerde vorm, wat ervoor zorgt dat alle  planten marihuana zullen produceren.

Een andere kwestie waar je tegenaan loopt bij het kiezen van een ras, is de vraag of je een Indica of een Sativa plant neemt. De marihuana van Indica planten is doorgaans zwaarder, met een meer lichamelijk effect, terwijl die van Sativa planten meer een energiek, creatief effect op je gemoed heeft. De meeste rassen zijn evenwel een soort van mix van deze twee - vaak ook met cannabis ruderalis erbij. Die variëteiten staan bekend als automatisch bloeiend; dit vanwege hun extreem korte vegetatieve periode en de tijd die ze nodig hebben van zaadje naar oogst, zo'n 60-70 dagen. Een pure Sativa heeft veel meer tijd nodig om te ontwikkelen; sommige Sativa's zijn na 12 weken klaar om te oogsten.