Product successfully added to your shopping cart.
Check out

klonen

Zodra ze eenmaal hun favoriete cannabisras hebben gevonden, blijven de meeste kwekers voortaan trouw aan hetzelfde genenpakket. In plaats van nieuwe zaadjes te kopen, is het ook mogelijk om zaailingen te nemen van de "moederplant"; zo krijg je planten die het groeipatroon én het effect van de vorige generatie erven.

Een aantal benodigdheden kan dit proces eenvoudiger en effectiever maken. Klonen zijn extreem gevoelig, zelfs gevoeliger dan zaailingen - daarom hebben ze speciale zorg nodig. Een zo'n handig ding is een verspreider; hierin kun je de klonen bij een hoge vochtigheid houden, boven de 80%, en dit is voordelig voor de wortelgroei en moeilijker te bereiken in een groter kweekoppervlak.  Deze hoge vochtigheid is bovendien schadelijk voor volwassen planten. Verwarmingsmatten dienen hetzelfde doel - deze zorgen zelfs voor een nog tropischer klimaat, waardoor de klonen probleemloos door de stressvolle periode heengaan.

Wortelenzymen versnellen het proces en verhogen de kans op aanpassing. Deze zijn beschikbaar in de vorm van een poeder waar je je klonen in dipt, of vloeistoffen die je tijdens de eerste week aan de plant toedient.