Product successfully added to your shopping cart.
Check out

Hydro kweken

Hydrocultuur kan met recht de grootste innovatie op het gebied van cannabis kweken worden genoemd. Hoewel het oorspronkelijk bestemd was voor de landbouw, is er enig wetenschappelijk bewijs dat de hele industrie zich voornamelijk dankzij marihuanakenners wereldwijd ontwikkelde.

Het voornaamste idee achter hydro is het verwijderen van de grond. In plaats van water te gieten in potten die gevuld zijn met grond, die vervolgens het water en de voedingsstoffen weer naar de plant transporteert, wordt in een hydrosysteem het voedsel direct aan het wortelsysteem toegediend.

Hoewel het kweken in een hydrosysteem iets gecompliceerder is dan in een gewoon systeem met aarde, kun je het redelijk snel onder de knie krijgen. Er zijn ook setjes beschikbaar voor beginners.

De reden om geen grond te gebruiken, is dat dit de oorzaak is van veel problemen - van plagen tot aan schimmels en overstromingen. Met hydrocultuur kun je besparen op voeding. Aangezien de voeding direct bij de wortels wordt afgeleverd - intraveneus, om het zo maar te zeggen - treedt er vrijwel geen verlies op (wat wel het geval is bij grond; sommige voedingsstoffen zullen daar nooit de plant bereiken).

Bij gebrek aan grond, is er wel behoefte aan een andere manier om het wortelsysteem van de plant te ondersteunen - meestal wordt steenwol, kokos of liaflor (of een mengsel van deze) gebruikt. Het geheim van een goed hydrocultuursubstraat is dat water vrijelijk er doorheen kan stromen.