Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Kokos

Kokos is een zeer veelzijdig substraat dat gebruikt kan worden als toevoeging bij de traditionele manier van kweken in grond. Daarnaast kan het ook in plaats van grond worden aangewend. Het is 100% organisch, natuurlijk en een volledig duurzame hulpbron. Je kunt er de turf of grond in je kweekpotten, of de steenwol in hydrocultuur mee vervangen.

Het is van nature vrij van alle soorten bacteriën, zwammen, onkruid of  andere onwelkome, vijandige gasten. Het houdt vocht vast en laat de plant vrijelijk ademen dankzij de losse structuur. In vergelijking met grond zijn plantages gebaseerd op kokos beter bestand tegen verschillende ziekten en 'natuurlijke rampen' zoals plagen, schimmels enz. Als je je planten in kokos laat groeien, zorg er dan wel voor dat ze vanaf het begin voldoende voedingsstoffen krijgen - in tegenstelling tot de meeste grondmengsels bevat kokos geen natuurlijke ingrediënten. Het heeft een cannabisvriendelijke pH van rond de 6 (5,5-6,5).

Kokos wordt geleverd in losse of samengeperste vorm - de samengeperste vorm moet eerst 'uitgepakt' worden door water toe te voegen. Samengeperste kokos bespaart heel veel ruimte en stelt je in staat om grote hoeveelheden substraat te transporteren en in een beperkte ruimte op te slaan.