Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Kweek medium

De cannabisplant lijkt een beetje op een ijsberg - wat je ogen waarnemen, is slechts een deel van het hele organisme. Het belangrijkste deel van de plant onttrekt zich in feite aan je oog - het wortelsysteem. Het wortelsysteem dient ertoe om water en voeding op te nemen, en omdat een goede voeding erg belangrijk is voor een gezonde plant en een behoorlijke oogst, is het onmogelijk om dikke toppen te krijgen zonder goed ontwikkelde wortels.

Daarom is het een grote, maar helaas veel gemaakte fout om te denken dat je marihuana in ieder willekeurig substraat kunt kweken. Grond uit de tuin gebruiken of het recyclen van grond na een aantal dode planten, leidt vaak tot waardeloze opbrengsten. Als je ervoor kiest om je cannabis te kweken in een substraat op aarde-basis, zorg er dan wel voor dat het van goede kwaliteit is, want besparingen zullen je hier duur komen te staan.

Er zijn ook andere mogelijkheden om als alternatief voor grond te gebruiken. Kokos is bijvoorbeeld erg populair, net als de meer geavanceerde hydrocultuur- en luchtteeltsystemen, waarbij de planten met een voedingsoplossing gevoed worden zonder gebruik te maken van grond, waar vaak ontelbare soorten ziekten in kunnen zitten.

Wees er alleen zeker van dat je een weloverwogen beslissing neemt - het soort groeimedium dat je voor je cannabiskweek uitkiest, zal de hele groeicyclus beïnvloeden, van het voedingsschema tot aan het bewateringsplan.