Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Diversen potten en bakken

Hydrocultuur- en automatische irrigatiesystemen behoeven enige onderhoud en zorg. Na verloop van tijd zul je wellicht sommige afsluitingen, filters enz. moeten vervangen. Om bovendien de levensduur van je hardware te verlengen, wordt het aangeraden om van tijd tot tijd gebruik te maken van reinigingsvloeistoffen. Deze vloeistoffen lossen een mogelijk voedingsresidu op en verwijderen het; dit residu kan anders uiteindelijk je systeem verstoppen.

Een uiterst handig hulpmiddel om je hydrocultuursysteem mee aan te vullen, is een omgekeerd osmosesysteem. Je denkt misschien dat water gewoon water is, maar in leidingwater zit een grote concentratie aan andere stoffen die schadelijk kunnen zijn voor je cannabisplanten en uiteindelijk je marihuanaoogst kunnen aantasten. Dit is vooral belangrijk bij een hydrocultuursysteem waarbij de oplossing bereid in onbehandeld water direct bij het wortelsysteem komt en zo de toegebrachte schade vergroot. Omgekeerde osmose is een proces dat water tot 99% zuivert, en hierdoor is het makkelijker om de precieze samenstelling van je voedingsformule te regelen.

Ook een tijdschakelaar kan van pas komen; deze schakelt de pomp aan en uit, afhankelijk van de eisen van je hydrocultuuropstelling.