Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Vaten en reservoirs

Het reservoir voor voedingsoplossing is bij ieder automatisch irrigatie- of hydrocultuursysteem een groot onderdeel. Afhankelijk van de eisen van je opstelling, zul je de juiste grootte vinden voor je plantage.

Bedenk wel dat je misschien een extra reservoir voor gebruikt water nodig hebt, afhankelijk van of je een ‘drip to feed’ of een ‘drip to waste’ opstelling hebt. In de traditionele hydrocultuur heb je echter slechts één vat voor alle voeding.

Hoewel je ze meestal goed met elkaar kunt combineren, kun je toch beter dubbel controleren of jouw specifieke pomp wel compatibel is met het door jou gewenste vat.

Voor de eenvoudigste soort hydrocultuur – waarbij de bakken met je cannabisplanten direct in het reservoir staan – is het vereist dat alles nauwkeurig past. Aangezien bij deze techniek de planten voortdurend in borrelend water staan, moet je er extra zorg voor dragen dat er geen licht doordringt in de oplossing – dit leidt tot algengroei, wat op zijn beurt ernstige schade kan toebrengen aan je zowel je planten als je hardware. Hetzelfde geldt voor elk ander reservoir dat een voedingsoplossing voor hydrocultuur of een automatisch irrigatiesysteem bevat – bewaar het in het donker!