Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Potten en bakken

Met steeds meer gespecialiseerde en geavanceerde kweeksystemen voor cannabis op de markt, zijn eenvoudige potten nog steeds de meest populaire keuze onder de meeste telers. Ze worden speciaal aanbevolen voor hobby-telers, die op een krap budget zitten en een beperkte ruimte hebben.

Cannabis planten buiten, onder de volle tropische zon, worden gemakkelijk 3 meter hoog. Al zullen ze heel goed doen onder kunstlicht en ze, als je dit wilt, zo klein blijven als 50 cm, zullen ze altijd die planten zijn die wel 3 meter hoog groeien in het wild. Je moet dat in gedachten te houden bij het kiezen van potten. Door het gebruik van kleinere potten kun je meer planten kwijt per vierkante meter, maar je marihuana teelt zal hiermee niet per se verbeteren. Met 20x20cm potten zul je inderdaad meer dan 50% meer planten neer kunnen zetten dan met 25x25cm, maar ze zullen kleiner en zwakker blijven als ze niet genoeg ruimte krijgen voor hun wortels.

Voor maximale benutting van de ruimte in je kweekruimte, bieden vierkante potten de grootste hoeveelheid ruimte om de wortels te ontwikkelen. Een alternatief voor de traditionele vierkante pot is een lucht pot - een cilindrische pot met meerdere gaten in zijn gehele lichaam. Een dergelijke constructie geeft de wortelzone meer lucht en verhoogt naar verluidt de uiteindelijke opbrengst met tot wel 10%.