Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Potten en lades

Als je binnenshuis cannabis wilt kweken, moet je de grond waar je planten in hun natuurlijke omgeving in groeien, vervangen door iets wat je in kweekruimte kunt gebruiken. Een pot gevuld met aarde is misschien de meest voor de hand liggende keus, de mogelijkheden zijn echter zo goed eindeloos.

Een eenvoudige pot is de populairste keus en ook dat waar iedere beginner mee begint. Meestal zijn dit plastic potten met afvoergaten in de bodem. Deze zijn beschikbaar in verschillende grootten, van 0,1 liter potten voor zaailingen tot grote 30+ liter potten voor LST en dergelijke kweektechnieken. Om het teveel aan water op te vangen, kan het een goed idee zijn om schotels of kweektafels te gebruiken. Hoewel water een goede vriend van planten is, geldt dat niet noodzakelijk ook voor elektriciteit.

Kweektrays stellen je in staat om je planten vanaf de onderkant te bewateren - je vult de tray in plaats van iedere pot apart. Deze manier van voeden bevordert de wortelgroei, want de plant moet nu zijn best doen om het voedsel te bereiken door snel tot op de bodem van de pot te komen.

In geautomatiseerde bewateringsopstellingen en hydrocultuursystemen, heb je ook nog  allerlei soorten bevloeiingsslangen en reservoirs nodig om de voedingsoplossing op te slaan en de verdelen.