Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Diversen controleren en meten

EC-meters (elektrische conductiviteit) en pH-meters moeten regelmatig gereinigd en onderhouden worden om een goed functioneren te garanderen. Aangezien dit precisie-instrumenten zijn, zijn ze ook erg gevoelig. Daarom is het belangrijk om ze in een speciaal medium te bewaren, een opslagvloeistof – d.w.z. een KCL-oplossing.  Het is ook verstandig om een toepassingsspecifieke reinigingsvloeistof te gebruiken, zoals een HCL-oplossing, die betrouwbare aflezingen garandeert in zowel EC- als pH-meters.

Iets anders dat bij professionele pH- en EC-meters belangrijk is, is kalibratie. Dit wordt manueel gedaan of (vaker en afhankelijk van het soort apparaat) door een kalibratievloeistof. De meest gebruikte oplossingen zijn pH 4 en pH 7 voor pH-meters en een 1413 uS/cm (1,4) voor EC-meters. Dit zijn oplossingen met een gegarandeerde, bekenden pH/electrische conductiviteit, die het apparaat in staat stellen om gekalibreerd te worden.

Aangezien zowel EC- als pH-meters een beperkte levensduur hebben, moet je misschien na 1-2 jaar de elektrode vervangen; dit is afhankelijk van de kwaliteit, frequentie van gebruik en de wijze van verzorging. Voor de meeste apparaten kunnen deze apart gekocht worden.