Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Tijdschakelaars

Tenzij je elke dag op je cannabisplantage aanwezig kan zijn om de verlichting en de ventilatie aan en uit te schakelen in een 12/12 of 18/6 schema, zal je timers moeten hebben die dit automatisch voor je doen. Aangezien de meeste telers werken in een dag / nacht cyclus, die hun planten elke dag een paar uur in duisternis hullen, maken dergelijke apparaten het leven een stuk eenvoudiger. Samen met de lichtbron wordt de afzuigventilator vaak ook uitgeschakeld, net als de CO2 generator, als je er een gebruikt.

Er is een ruime keuze aan timers, variërend van de "made in china" soort die kan ertoe leiden dat je lampen en ventilatoren vroegtijdig overlijden tot een eenvoudige maar kwalitatief hoogwaardige soort en de professionele hoge spanning stekkerdoos voorzieningen voor commerciële kwekers.

De meest eenvoudige die er uitzien als een enkele contactdoos uitbreiding met een soort van een klok, die 4 schakelaars per uur heeft, waardoor het schema te regelen is met 15 minuten precisie. Meer geavanceerden bieden meerdere aansluitingen en een digitale setup.

Waar je rekening mee moet houden is het relatief hoge vermogen van de HID (HPS en MH) lampen - een 600W ballast kan een paar keer zoveel tot zich nemen tijdens de korte periode net na de start. Dit kan ertoe leiden dat minder kwalitatieve apparaten falen, omdat ze zijn gemaakt om de kerstboomlampjes te reguleren in plaats van het regelen van een professionele marihuana productielocaties...