Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Controle en metingen

Het kweken van cannabis gaat gepaard met een enorm groot aantal variabelen die de groei, bloei en de opbrengst beïnvloeden, dat een regelmatige controle van de manier waarop de dingen gaan nodig is.

Een van de meest belangrijke zaken om te meten is de voedings pH; dit mag niet, onder geen enkele omstandigheid, te laag of te hoog zijn, aangezien je planten ernstig zou kunnen beschadigen of zelfs doden.  Aangezien het vrijwel onmogelijk te beoordelen valt of het water zuur is (pH 7), wil je misschien een pH-meter gebruiken.

Als je gebruik maakt van hydrocultuur systeem, heb je zeker ook nog een EC meter nodig. Electroconductiviteit (EG) vertelt hoe bestendig de water oplossing tegen stroom en dit impliceert de hoeveelheid voedingsstoffen. Hydroponically geteelde gewassen zijn zeer gevoelig voor veranderingen in de EG, dus je moet dit in de gaten houden.

De werkschema's van bijna alle standaard apparatuur in je kweekruimte (licht en ventilatie in het bijzonder) moeten ook nog een soort van gecontroleerd worden. Als indoor cannabis boer moet je de verantwoordelijkheid nemen de tijd van de verlichting in te stellen, wanneer er afgekoeld moet worden, wanneer de ventilator aan of uit moet, etcetera. Dit kan allemaal worden gedaan door het gebruik van mechanische of digitale timers.