Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Verwarming

Temperatuur is de duidelijkste en best begrepen factor die een rol speelt bij het zorgen voor het juiste klimaat voor je cannabisplanten. Om je oogst te maximaliseren, is het belangrijk om de temperatuur tussen de 24 en 28 graden Celsius te houden. Als de temperatuur onder de 24 graden komt, kan dat leiden tot een vertraagde groei en zwakkere planten. Bij temperaturen boven de 28 graden lopen je planten het risico op verbranding - en je wilt natuurlijk niet dat je toppen in brand staan voordat ze goed en wel gedroogd in je pijp/waterpijp/joint/spacecake etc. zitten.

Naarmate je meer oog krijgt voor details, moet je er ook voor zorgen dat de temperatuur min of meer gelijk is in de hele kweekruimte. Aangezien HID-lampen (HPS en MH) veel hitte produceren, wil het nog wel eens gebeuren dat de temperatuur bovenin te hoog is en onderin te laag - dit resulteert in een beperkte groei en een verbrande plant. Een manier om dit op te lossen, is gebruik te maken van een circulatieventilator die de lucht binnenin de ruimte mengt. Als je je planten in een kleine ruimte kweekt of de lamp zo dicht mogelijk bij de toppen wilt plaatsen, om ze zo de maximale hoeveelheid licht te geven, kun je eens nadenken over een afgeschermde reflector - een reflector met glas die de lamp en de planten van elkaar scheidt, evenals een additionele ventilatie voor de lamp zelf.

Tijdens de 'nacht' als de lampen niet aan zijn, kun je het tegenovergestelde probleem krijgen - de temperatuur kan onder de 24 graden komen, zeker als je plantage zich in een oude schuur, kelder etc. bevindt. Een externe verwarming of vloerverwarming kan dan voldoende zijn - zorg er alleen wel voor dat je de lucht mengt met een circulatieventilator, anders zullen zich in je kweekruimte grote temperatuursverschillen voordoen.