Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Klimaat

Cannabis binnen kweken betekent dat je het klimaat van de natuurlijke omgeving van de plant moet nabootsen.
Sluit je ogen en verbeeld je al die wilde Indica’s die in het wild groeien, op heuveltoppen van Centraal-Azië of Zuid-Amerika.
Warm, vochtig.
Dat is het.
Dat is het klimaat dat je wilt hebben als je een grote opbrengst van hoogwaardige marihuana wilt krijgen.
Een kamertemperatuur van ongeveer 20°C, laat staan sommige verlaten fabrieken, kelders of zolders van 10-15°C, is niet hoog genoeg voor cannabisplanten.
Te veel van het goede is ook niet goed – HPS-lampen geven veel warmte af en daardoor kan in een gesloten ruimte de temperatuur al gauw oplopen tot 40?C.
Je zou moeten mikken op 26-28°C in de hele kweekruimte.
Hetzelfde geldt voor vochtigheid: te laag, en je plant groeit langzamer dan hij zou kunnen groeien; te hoog, en schimmels zullen zich ontwikkelen.
In de eerste fasen is een vochtigheid van 60-80% perfect. Pas als je naar 40-50% gaat zodra de toppen een laagje hars krijgen, wordt het risico op schimmel het grootst en de kosten het hoogst.
Last but not least is koolstofdioxide (CO²) – de belangrijkste voedingsstof voor je cannabisplanten.
Als je je planten in een gesloten ruimte bewaart, loop je het risico op een laag CO²-gehalte.
Dat zal het groeitempo ernstig aantasten.
Een CO²-tekort moet koste wat kost vermeden worden – door het niveau boven het natuurlijke niveau te tillen van zo’n 340 ppm (parts per million) kun je zelfs je plant positief beïnvloeden, wat zelfs nog grotere opbrengsten tot gevolg kan hebben.