Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Zekeringen en toebehoren

Een professionele cannabisplantage gebruikt heel veel energie. Behalve het totale vermogen aan energie dat hij nodig heeft, doemt nog een probleem op – als je meerdere lichtbronnen tegelijk aan wilt doen, bijvoorbeeld meerdere HPS- of MH-lampen met voorschakelapparaten en bijbehorende ventilators, kun je hiermee het elektriciteitsnet overbelasten.

Een manier om zo’n vervelende situatie te vermijden, is om je hele plantage onder te verdelen in aparte secties waarvan de belichting op verschillende momenten aangaat (vb. sets van 6 lampen worden na elkaar ingeschakeld met tussenliggende tijdsintervallen van 3 minuten). Het gevaar van overbelasting bestaat echter nog steeds – daarom zijn betrouwbare zekeringen een absolute must.

Een zekering is een onderdeel van de elektrische opstelling die het circuit onderbreekt wanneer een te hoge spanning wordt gedetecteerd. Deze kleine dingen kunnen in feite je leven redden als iets verkeerd gaat – en wanneer water en elektriciteit dicht bij elkaar in de buurt komen, moet je er zeker rekening mee houden dat iets dergelijks kan gebeuren.