Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Relais en timers

Omdat de elektrische apparaten die bij de binnenkweek van cannabis gebruikt worden volgens een specifiek tijdschema moeten werken, is het nodig om relais en timers te gebruiken. Hiermee kun je het aan- en uitschakelen van lampen, ventilators, CO2-verspreiders, verwarmingen, luchtbevochtigers, ventilatoren etc. regelen. Omdat ze variëren van eenvoudige plug-and-play modellen tot meer geavanceerde regelsystemen, is er voor iedere kweker wat wils.

Er is één factor waar je goed op moet letten als je een timer of relais voor je cannabisplantage uitzoekt, namelijk de maximale belasting. Hoewel bijvoorbeeld een 600 W HPS-lamp in theorie 0,6 kW energie verbruikt, hebben analoge voorschakelapparaten in de praktijk voor een fractie van een seconde veel meer energie nodig om in te schakelen – voldoende om een goedkope timer te beschadigen. Je moet daarom een brede veiligheidsmarge incalculeren, want als je je planten een paar dagen in het donker houdt, kan je uiteindelijke marihuanaopbrengst aanzienlijk verminderen.

Geavanceerde relais hebben meerdere stopcontacten waarmee je meerdere lampen, ventilators etc. kunt aansturen – perfect voor commerciële kwekers die er absoluut zeker van moeten zijn dat alles gladjes verloopt.