Product successfully added to your shopping cart.
Check out

Carbon filters

Moderne methoden van geurneutralisatie voor de indoor cannabiskweek kunnen niet zonder koolstoffilters.
Vanwege de eenvoudige toepassing en de hoge efficiëntie, worden ze vooral gebruikt in amateur DIY opstellingen én in professionele cannabisplantages.
Filteren met koolstof werkt doordat de geactiveerde koolstof in de filter alle geur in zich opneemt die met een ventilator uit de kweekruimte wordt geblazen.
Omdat geactiveerde koolstof een beperkte capaciteit heeft om de deeltjes die verantwoordelijk zijn voor de typische wietlucht in zich op te nemen, moeten ze zo nu en dan vervangen worden.
Afhankelijk van de kwaliteit van de filter en het gewenste niveau van geurneutralisatie, zullen de meeste kwekers hun filters vervangen na ongeveer één cyclus of een jaar.
Koolstoffilters zijn nogal groot - degene die bedoeld zijn voor het gebruik bij grote ruimten kunnen makkelijk meer dan 100 kg wegen, en zelfs de kleinste zijn niet lichter dan enkele kilo's.
De filter moet worden aangepast aan de ventilator die je gebruikt, zowel wat betreft diameter (100, 125, 150, 160 of 200 mm) en capaciteit - bij voorkeur niet sterker en ook niet lichter dan de kracht van de ventilator.
Hoewel het bij sommige filters technisch mogelijk is om de geactiveerde koolstof te vervangen zonder het hele ding te vervangen, worden de DIY methoden meestal niet aangeraden door de producent en kunnen ze de levensduur en de efficiëntie significant aantasten.