Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Lucht en ventilatie

De kwaliteit van de lucht in je kweekruimte is een van de factoren die het unieke microklimaat regelen dat jij wilt hebben om ervoor te zorgen dat je cannabisplanten goed groeien.
Dit houdt in: goede ventilatie, circulatie, vochtigheid en een aantal ongrijpbaardere variabelen, zoals de ionisatie van de lucht.
De perfecte vochtigheid verschilt over de verschillende fasen van het leven van de plant.
Hoewel de vochtigheid in het begin bij voorkeur hoog moet zijn, zou hij in latere bloeifasen niet zo hoog moeten zijn, want je wilt niet dat je toekomstige marihuana bedekt zal zijn met schimmel.
Een essentieel gereedschap dat je vroeger of later nodig zult hebben, is een behoorlijke ventilator.
Deze kunnen ook onderling verschillen, want sommige zijn bedoeld om lucht in of uit de ruimte te krijgen, terwijl andere juist voor luchtcirculatie binnenin de ruimte zorgen - wat je nodig hebt, hangt af van de grootte van je ruimte en de soort belichting waar je gebruik van maakt.
Met meerdere HPS-lampen, die veel hitte genereren, heb je misschien een wat sterkere ventilatie nodig dan bij CFL of LED systemen.
Je zult ontdekken dat je ventilators kunt krijgen met verder niets eraan, maar dat je ze ook hebt met ingebouwde sensoren en knoppen.
Meer geavanceerde ventilators kunnen de snelheid automatisch regelen, afhankelijk van de temperatuur, vochtigheid of zelfs negatieve druk die zich soms kan voordoen in gesloten kweekruimtes.
Om de geur buiten de kweekruimte te verminderen, heb je misschien koolstofilters nodig die samenwerken met ventilators.
Dat zijn behoorlijk grote cilinders gevuld met geactiveerde koolstof die de sterke geur van je cannabisplanten opvangt.