Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Lichtregeling

Als je cannabis binnen kweekt, ben je ineens verantwoordelijk voor veel dingen waar Moeder Natuur normaal gesproken voor zorgt.
Een van die dingen is het nabootsen van de natuurlijke cyclus van licht en dag, ervoor zorgen dat jouw kunstmatige zon opkomt en ondergaat.
Net zoals de zon prima vervangen kan worden door gloeilampen, kan de rotatie van de Aarde, die de natuurlijke 'beweging' van de zon veroorzaakt, gesimuleerd worden door gebruik te maken van lichtregeling.
Het eenvoudigste en absoluut noodzakelijke niveau van lichtregeling is het aan en uit kunnen zetten van het licht, bij voorkeur automatisch, zodat je niet constant de klok in de gaten hoeft te houden.
Deze eenvoudige regelaars stellen je in staat om de in- en uitschakeltijd voor je lampen in te stellen, in een 12/12 of een 18/6 schema, afhankelijk van de kweektechniek die jouw voorkeur heeft.
Om marihuana van uitstekende kwaliteit te krijgen, wil je misschien een stapje verder gaan en een meer geavanceerde lichtregeling gebruiken waar je ook mee kunt dimmen etc.
Voor grotere ruimten is het essentieel dat je lichtregeling betrouwbaar is, aangezien ze met een hoog voltage moeten kunnen omgaan en elke storing een enorm verlies zou betekenen.
Commerciële kwekers zullen misschien met name geïnteresseerd zijn in regelapparatuur waarmee meerdere lichten (en ventilatoren) op één enkel apparaat kunnen worden aangesloten.