Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Voorschakelapparaten

High-intensity discharge lamp (HPS en MH) vereisen een speciale ballast om ze van stroom te voorzien. Probeer ze niet direct aan te sluiten op het stopcontact, deze truc zal niet lukken. Behalve dat de lamp wellicht breekt en je gewond kan raken. Een ballast is een soort starter kit die tussen de lamp en het stopcontact moet worden gezet. Er zijn twee fundamentele soorten voorschakel apparaten: analoog en digitaal.

De analoge voorschakel apparaten zijn, hoewel goedkoper, zwaarder op de lamp, waardoor ze de levensduur verminderen, meer energie verbruiken en de neiging om zeer heet te worden. Daarnaast wegen ze veel. Digitale voorschakel apparaten daarentegen, worden gekenmerkt door de zogenaamde eenvoudige start, die voor zowel de lamp als het elektriciteitsnet voordelig is.

Sommige elektrische voorschakel apparaten komen met een extra booster, zodat de aangesloten lamp nog meer licht kan geven. WAARSCHUWING: gebruik altijd een gericht voorschakel apparaat voor een bepaalde lamp. 600W voorschakel apparaten kunnen alleen worden gebruikt met 600W lampen, zelfs als ze een voorschrift voor  250/400/600 hebben!