Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Groeilampen

Het kweken van cannabis planten binnenshuis hebben een zo goed mogelijke simulatie nodig van de natuurlijke leefomgeving. Omdat de planten oorspronkelijk groeien in subtropische gebieden, zoals Afghaanse hooglanden of Zuid-Amerikaanse bergen, zijn ze gewend aan lange en zonnige dagen. Met behulp van kunstmatige verlichting kan je die exotische voorwaarden bijna overal ter wereld nabootsen, zelfs in de noordelijke streken.

Het is een cruciale factor, maar de hoeveelheid licht is niet het enige waar een succesvolle kweker naar moet kijken. Waar het ook om gaat, is de kwaliteit of het soort licht dat je gebruikt. Omdat de sterkte van de zon in het voorjaar verschilt van die in het najaar, word je sterk verzocht om je verlichting en de bron aan te passen aan de groeifase van de plant.

Het eerste waar je dit uiteraard mee kan regelen, is door het gebruik van verschillende lichtgevende apparaten (hoge druk lampen zoals HPS of MH, energiebesparende CFL-lampen, of de baanbrekende LED-systemen).

Wat er daarna met het licht gebeurt, is even belangrijk. Om het licht gelijkmatig te verdelen met zo min mogelijk verlies, heb je een professionele reflector nodig. Goede kweeklampen zijn een belangrijke factor om hoge opbrengsten te bereiken. Laat je niet verleiden om hierop te bezuinigen.