Product toegevoegd aan winkelmandje
Afrekenen

Na de oogst

Het hoogtepunt van een succesvolle cannabiskweek is de oogsttijd. Dat precies getimede moment, als de toppen rijp zijn en de trichomen enigszins bruin beginnen te worden, is datgene waar de meeste kwekers 2-3 maanden op wachten. Om dit moment te kunnen koesteren, kijken ze al die tijd toe hoe hun planten zich uit een zaadje (of een kloon) ontwikkelen en door een periode van vegetatieve groei en bloei heengaan.

Sommige cannabiskwekers willen echter nog wel eens vergeten dat het nog geen tijd is om van de oogst te genieten. Voordat je de wiet in je pijp stopt om de THC te inhaleren, moet je eerst een paar processen afronden om goede marihuana van je cannabisplanten te maken.

Ten eerste moet je de bloemen van de plant scheiden - dit kun je met de hand doen, waarbij je een scherpe schaar of trimmer gebruikt, of je doet het mechanisch met professionele oogstmachines voor grote opbrengsten. Vervolgens moet de plant gedroogd worden - ook hier heb je weer meerdere opties, van eenvoudige droognetten tot complete droogboxen.

Als je de marihuana goed hebt geoogst en langzaam en voorzichtig hebt gedroogd, zul je er uiteindelijk van kunnen genieten. Aangezien zelfs het kweken als hobby een gulle oogst kan opleveren, is het altijd een goed idee om wat voor later te bewaren. Je kunt de wiet dan het best bewaren in een luchtdichte verpakking, want zo behoud je ganja zijn geur en versheid.